Archiv receptů

postheadericon Bábovka cuketka

Vytisknout recept
Bábovka cuketka
Bábovka je vláčná po cuketě a krásně voní po citrónech.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 45 min
Porce
bábovka
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 45 min
Porce
bábovka
Suroviny
Pokyny
  1. Mouky si přesejeme,je to důležité hlavně u žitné mouky,aby získala vzdušnost.Pak k moukám přidáme kypřící prášek,vanilkový cukr,jedlou sodu a citronovou kůru,vše důkladně promícháme.
    Bábovka cuketka
  2. Cuketky si nastrouháme na jemno a necháme i se šťávou.Malé cuketky můžete nastrouhat i s kůrou a pak vám vznikne barevná bábovka :-) Jinak cuketu před strouháním oloupejte.Do mísy si dáme půl hrnku cukru,jedno celé vejce a šest polévkových lžic bílého jogurtu.Než začneme směs mixovat,tak si vyšleháme sníh ze dvou bílků dokud máme čisté metly a dáme stranou.Sníh budeme potřebovat až nakonec.Když máme sníh tuhý,začneme mixovat směs cukru a jogurtu.
    Bábovka cuketka
  3. Když máme cukr vyšlehaný do pěny,tak přidáme suchou směs mouky a olivový olej.Začneme mixovat a přidáváme postupně nastrouhanou cuketu i se šťávou.
    Bábovka cuketka
  4. Nakonec přimícháme ručně sníh z bílků.
    Bábovka cuketka
  5. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy.Pečeme na 190°C cca 45 minut a v mikrovlnné troubě 180°C +250W cca 45 minut.Na konci pečení raději vyzkoušíme špejlí jestli je bábovka upečená.
    Bábovka cuketka
  6. Cuketová bábovka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.