0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1/2 dýně dýně hokaido 2 hrnky nastrouhané dýně na jemno
1 x vejce celé
3 x bílek
2 pol.lžíce vlažná voda
3/4 hrnku třtinový cukr
1 x vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek žitná mouka
1 x kypřící prášek do pečiva
1 kv jedlá soda
1 špetka sůl
2 kv mletá skořice
1/2 hrnku olivový olej
1/2 hrnku polotučné mléko vlažné

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bábovka Hokaido

Bábovky jsou u nás velice oblíbené.Zvláště ty do kterých přidáme zeleninu či ovoce.Zde je další bábovka do sbírky oblíbených pro její vláčnost,měkkost i při použití žitné mouky :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 67 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si připravíme dýni hokaido.Na bábovku potřebujeme polovinu.Takže první opatrně ostrým nožem odřízneme šťopku a na druhé straně bubáka.Dýni rozřízneme na půl a jednu polovinu vydlabeme polévkovou lžící.Pak plochou stranou položíme na prkýnko a nakrájíme na široké pruhy.Ty pak pomocí škrabky na brambory oloupeme.Očištěnou dýni nastrouháme na jemno.

    2
    Done

    Když máme dýni připravenou,tak si do mísy dáme jedno celé vejce,tři bílky,dvě polévkové lžíce vlažné vody,3/4 hrnku třtinového cukru,jeden vanilkový cukr a vše šleháme cca 5 minut.Je důležité tento základ opravdu dobře vyšlehat,proto ta doba 5 minut :-) Pak do vyšlehané směsi přidáme mouky.Aby byla bábovka nadýchaná i když použijeme celozrnnou mouku,tak je důležité obě mouky přesít přes síto.Pak přidáme kypřící prášek,jedlou sodu,špetku soli,skořici a půl hrnku olivového oleje.Začneme mixovat,když máme směs promíchanou,tak po hrstích přidáme nastrouhanou dýni až jí všechnu zamixujeme.Nakonec budeme po částech vlévat cca 1/2 hrnku vlažného mléka.Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.Já používám na vysypání hrubou mouku,ale to už nechám na vás na co jste zvyklí :-)

    3
    Done

    Používám těžkou keramickou formu,tak dobu pečení budete muset přizpůsobit své formě a troubě.Já peču na 180`C +250W 30 minut +180°C 20 minut.V klasické troubě horkovzduch 180°C 50 minut.Upečení určitě vyzkoušejte pomocí špejle :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Hustá květáková polévka z Krkonoš
    next
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic
    previous
    Hustá květáková polévka z Krkonoš
    next
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    hendricks.com/store/

    over the counter viagra