0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bedla jedlá v celozrnném kabátku

Bedla jedlá je chuťově výborná a lehká houba.Tak proč si z ní nepřipravit řízečky.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 82 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    U bedly používáme jen klobouček. Takže nohu odřízneme a hlavu očistíme od trávy a naporcujeme podle velikosti klobouku. Připravíme si trojobal.Do jednoho talíře si dáme celozrnnou mouku, do druhého jeden bílek, špetku soli a trochu polotučného mléka či vody.Dobře prošleháme. Do třetího talíře si připravíme celozrnnou strouhanku.Já si třeba připravuji domácí. Celozrnné pečivo které nespotřebujeme,tak usuším a pak namelu na robotu na jemno. V některých prodejnách se dá i zakoupit.Porci bedly nejprve obalíme v mouce, po té v rozšlehaném bílku a nakonec obalíme ve strouhance. Rozpálíme si pánev do které dáme jen trochu olivového oleje.Opravdu jen trochu, protože bedla se chová prostě jako houba a olej by do sebe nasákla :-) Pečeme z obou stran do zlatova na. Podáváme s pečivem, ale dá se také podávat s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Křenová omáčka s hovězím masem
    next
    Bedla jedlá na přírodno
    previous
    Křenová omáčka s hovězím masem
    next
    Bedla jedlá na přírodno

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..