• Home
  • Bílá polévka z hlívy ústřičné
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 pol.lžíce rama
2 pol.lžíce olivový olej
200g hlíva ústřičná 1 x balení
6 pol.lžic celozrnná mouka
1 litr voda
1 x zeleninový bujón
1/4 kv drcený kmín
1 kv sůl
1/2 litru polotučné mléko
4 pol.lžíce smetana 12%
1 x špetka sůl

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je velice prospěšná pro naše tělo.Krémové polévky jsou pro nás zase rychlou variantou na dobrou večeři.Tak proč to nedat dohromady a voala :-D je tu výborná houbová polévka jemné chuti a přeci tak zvláštní.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 323 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Hlívu ústřičnou si nakrájíme na nudličky.Nohy vždy krájíme na menší kousky než hlavičky,protože jsou tvrdší.Do kastrolu si dáme rozpustit půl polévkové lžíce ramy či Flory, přidáme dvě polévkové lžíce olivového oleje a když máme máslo rozpuštěné tak přidáme nakrájenou hlívu. Smažíme z prudka 5 minut,mícháme,aby se nám hlíva krásně osmažila ze všech stran. Po té přidáme šest polévkových lžic celozrnné mouky a pražíme za stálého míchání 2 minuty. Zalijeme litrem vody, přidáme zeleninový bujón, lžičku soli a 1/4 kv drceného kmínu. Vaříme pod pokličkou 20 minut na mírném stupni.

2
Done

Po dvaceti minutách varu přilijeme 1/2 litru polotučného mléka a vaříme 10 minut na mírném stupni. Po té přidáme 4 polévkové lžíce nízkotučné smetany a případně špetku soli.Necháme jen přejít varem a může se podávat.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

previous
Vepřové kostky na koriandru
next
Mušle na Buzaru se špagetami
previous
Vepřové kostky na koriandru
next
Mušle na Buzaru se špagetami

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..