Archiv receptů

postheadericon Bílá špenátová polévka

Vytisknout recept
Bílá špenátová polévka
Tuto jednoduchou a rychlou polévku si hned zamilujete.
Chod polévka
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
porce
Chod polévka
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
porce
Pokyny
  1. Jako první si dáme vařit špenát.Špenát nerozmrazujeme,vložíme hned z mrazáku do litru vody,přidáme lžičku soli a podravky.Vaříme 5 minut.Po té slijeme vodu a hned propláchneme ledovou vodou,aby si špenát zachoval krásně zelenou barvu.Pak necháme v sítu odkapat.
  2. Špenát se nám vaří,tak si nakrájíme cibulku na jemno a dáme smažit na lžíci olivového oleje.Než cibulka zezlátne připravíme si půl litr mléka a rozpustíme si zeleninový bujon v půl litru horké vody.
  3. Když nám cibulka začíná chytat barvu tak přidáme Floru,žitnou mouku a uděláme zásmažku.Pražíme cca 2 minuty.Zalijeme připraveným mlékem a vývarem z bujonu.Osolíme,opepříme a vaříme na mírném ohni bez pokličky za občasného míchání 10 minut.
  4. Uvařený a odkapaný špenát pokrájíme na menší kousky.
    Bílá špenátová polévka
  5. Pokud chcete mít polévku bez kousků cibulky,tak jí po 10 minutách promixujte tyčovým mixérem.Ale myslím že to není nutné.Do polévky vložíme pokrájený špenát,přivedeme k varu a odstavíme.Přidáme 3 polévkové lžíce nízkotučné smetany,promícháme a už nevaříme.
  6. Bílá špenátová polévka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.