0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1/2 balení listový špenát Bonduel
1 l voda na špenát
1 kv sůl do vody
1 kv podravka do vody na špenát
1 x cibule
1 pol.lžíce olivový olej
2 pol.lžíce rama
3 pol.lžíce žitná mouka
1/2 litru polotučné mléko
1 x zeleninový bujón
1/2 litru horká voda na bujón
1 kv sůl
pepř
3 pol.lžíce smetana 12%

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bílá špenátová polévka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Tuto jednoduchou a rychlou polévku si hned zamilujete.

Vlastnosti:
  • polévka

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 77 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

1

Jako první si dáme vařit špenát.Špenát nerozmrazujeme,vložíme hned z mrazáku do litru vody,přidáme lžičku soli a podravky.Vaříme 5 minut.Po té slijeme vodu a hned propláchneme ledovou vodou,aby si špenát zachoval krásně zelenou barvu.Pak necháme v sítu odkapat.

2
Done

2

Špenát se nám vaří,tak si nakrájíme cibulku na jemno a dáme smažit na lžíci olivového oleje.Než cibulka zezlátne připravíme si půl litr mléka a rozpustíme si zeleninový bujon v půl litru horké vody.
Když nám cibulka začíná chytat barvu tak přidáme Ramu ,žitnou mouku a uděláme zásmažku.Pražíme cca 2 minuty.Zalijeme připraveným mlékem a vývarem z bujonu.Osolíme,opepříme a vaříme na mírném ohni bez pokličky za občasného míchání 10 minut.

3
Done

3

Uvařený a odkapaný špenát pokrájíme na menší kousky.
Pokud chcete mít polévku bez kousků cibulky,tak jí po 10 minutách promixujte tyčovým mixérem.Ale myslím že to není nutné.Do polévky vložíme pokrájený špenát,přivedeme k varu a odstavíme.Přidáme 3 polévkové lžíce nízkotučné smetany,promícháme a už nevaříme.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Zobrazení receptu

Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
Žemlové knedlíky
previous
Žemlové knedlíky
next
Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá
Žemlové knedlíky
previous
Žemlové knedlíky
next
Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá

Přidejte svůj komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.