Archiv receptů

postheadericon Bramborové knedle plněné uzeným a zelí

Vytisknout recept
Bramborové knedle plněné uzeným a zelí
Tlusté uzené vyměňte za libovou uzenou kýtu a uvidíte jak si pochutnáte
Doba přípravy 40 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
knedlíků
Doba přípravy 40 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
knedlíků
Pokyny
  1. Jako první si dáme vařit zelí.Vložíme ho do hrnce,osolíme,okmínujeme a zalijeme vodou,ale jen tak,aby bylo zelí ponořené.Když dáte příliš hodně vody,tak zelí ztratí svou chuť.Vaříme cca 30 minut,záleží na tom jaké máte zelí.Domácí je rychleji uvařené.
    Plněné knedlíky
  2. Uzenou kýtu si nakrájíme na malé kostičky.
    Plněné knedlíky
  3. Pak si připravíme bramborové těsto.Bud si udělejte své domácí z brambor,nebo použijte hotovou sypkou směs.
    Plněné knedlíky
  4. Když máme těsto odpočaté a řádně prohnětené,tak si těsto rozdělte na čtyři díly.Posypte si vál trochou mouky a z jednoho dílu těsta vyválejte váleček.Ten po té rozplácněte pěstí a prstama vytáhněte do stran.Rozdělte na tři díly.Na každý čtvereček těsta dejte kostičky uzeného,zabalte a pořádně promačkejte knedlík v ruce,aby jste vymačkali vzduch,který zůstal v knedlíku.Když to neuděláte,tak vám knedlíky nejspíše popraskají při vaření.
    Plněné knedlíky
  5. Uválené knedlíky vložíme do vroucí vody a za občasného zamíchání vaříme 15 až 20 minut-podle velikosti knedlíků.
    Plněné knedlíky
  6. Po 15ti minutách si vyndejte jeden knedlík a rozkrojte ho.Když je ve středu ještě syrový,tak vařte ještě pět minut.Jinak knedlíky vyndejte na tác,propíchejte každý párátkem a pak teprve dejte do mísy.
    Plněné knedlíky
  7. Nakonec si nakrájíme cibuli a dáme osmažit na olivový olej.Cibulku pak dáváme nahoru na zelí a olivovým olejem z cibulky lehce omastíme.
    Plněné bramborové knedlíky
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.