0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
250 g libová uzená kýta
1 balení bramborové knedlíky v prášku 400g
3 x cibule
olivový olej
1 sklenice kysané zelí
1/4 kv kmín drcený
1/2 kv sůl
hrubá mouka

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové knedle plněné uzeným a zelí

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Tlusté uzené vyměňte za libovou uzenou kýtu a uvidíte jak si pochutnáte :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 283 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si dáme vařit zelí.Vložíme ho do hrnce,osolíme,okmínujeme a zalijeme vodou,ale jen tak,aby bylo zelí ponořené.Když dáte příliš hodně vody,tak zelí ztratí svou chuť.Vaříme cca 30 minut,záleží na tom jaké máte zelí.Domácí je rychleji uvařené.

    2
    Done

    Uzenou kýtu si nakrájíme na malé kostičky.

    3
    Done

    Pak si připravíme bramborové těsto.Bud si udělejte své domácí z brambor,nebo použijte hotovou sypkou směs.

    4
    Done

    Když máme těsto odpočaté a řádně prohnětené,tak si těsto rozdělte na čtyři díly.Posypte si vál trochou mouky a z jednoho dílu těsta vyválejte váleček.Ten po té rozplácněte pěstí a prstama vytáhněte do stran.Rozdělte na tři díly.Na každý čtvereček těsta dejte kostičky uzeného,zabalte a pořádně promačkejte knedlík v ruce,aby jste vymačkali vzduch,který zůstal v knedlíku.Když to neuděláte,tak vám knedlíky nejspíše popraskají při vaření.

    5
    Done

    Uválené knedlíky vložíme do vroucí vody a za občasného zamíchání vaříme 15 až 20 minut-podle velikosti knedlíků.

    6
    Done

    Po 15ti minutách vyndejte jeden knedlík a rozkrojte ho.Když je ve středu ještě syrový,tak vařte ještě pět minut.Jinak knedlíky vyndejte na tác,propíchejte každý párátkem a pak teprve dejte do mísy.

    7
    Done

    Nakonec si nakrájíme cibuli a dáme osmažit na olivový olej.Cibulku pak dáváme nahoru na zelí a olivovým olejem z cibulky lehce omastíme.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Znojemská
    previous
    Znojemská
    Guláš
    next
    Guláš s červenou paprikou
    Znojemská
    previous
    Znojemská
    Guláš
    next
    Guláš s červenou paprikou

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.