Archiv receptů

postheadericon Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta

Vytisknout recept
Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta
Není nad domácí bramborové knedlíčky :-)
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 10 min
Porce
knedlíků
Suroviny
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 10 min
Porce
knedlíků
Suroviny
Pokyny
  1. Nejlépe den předem si uvaříme brambory ve slupce,abychom si ušetřili čas na čekání než nám brambory vychladnou :-) Studené brambory oloupeme a na jemno nastrouháme do větší mísy.V mističce si smícháme polévkovou lžíci vajahitu a dvě polévkové lžíce vody.Vzniklou kašičku vlijeme na brambory.Osolíme a přidáme hrubou mouku.
    Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta
  2. Zpracujeme v krásně hladké a vláčné těstíčko.Uzenou kýtu si nakrájíme na malé kostičky.
    Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta
  3. Těsto rozdělíme na čtyři díly,aby se nám dobře pracovalo.Nyní postupně z každého dílu těsta vyválíme tenčí váleček,dobře podsypeme moukou a pěstí rozplácneme.Z placky nakrájíme čtverce,na každý dáme trochu uzeného,spojíme rohy do uzlíčku a umotáme kulatý knedlík.Každý knedlíček pořádně zmáčkneme v dlani,abychom vytlačili vzduch,který zůstal uvnitř.Jinak by nám mohli knedlíky při vaření praskat.
    Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta
  4. Knedlíčky vhodíme do vroucí vody a když se nám začne voda opět vařit,tak knedlíky opatrně zamícháme,aby se nám nepřilepily na dno hrnce.Vaříme 10 minut.
    Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta
  5. Knedlíky servírujeme nejlépe s kysaným zelíčkem.
    Bramborové knedlíky plněné uzeným z domácího těsta
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.