0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
6x malá hlavička červená řepa
sůl
alobal
olivový olej na servírování
lučina salátová na servírování
Olivy na servírování

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Carpaccio z červené řepy

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Máte rádi červenou řepu?Nebo možná ještě ani nevíte že jí máte rádi :-) po vyzkoušení tohoto jednoduchého receptu si pečenou řepu zamilujete :-) Carpaccio jsou tenké plátky pečené řepy,které lze podávat jako předkrm,lehký oběd či večeře.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 40 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Každou hlavičku červené řepy pořádně vydrhneme kartáčem a omyjeme.Alobal si nastříháme na čtverce,každý ve středu posypeme solí,položíme omytou hlavičku řepy a pořádně zabalíme.Vložíme do pekáčku bez podlití a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190°C .Pečeme v horkovzdušné troubě 1h 45 minut.Pokud máte řepy vštší,tak raději 2 h.Protože je doba pečení tak dlouhá,tak je fajn si upéct více hlaviček najednou a ty pak po vychladnutí uchováme v lednici :-)

    2
    Done

    Po upečení vyndáme pekáček z trouby,chvilku počkáme a alobal rozbalíme.Pečené hlavičky necháme vychladnout.Studené pak krájíme na opravdu tenké plátky.Ale pozor řepu neloupeme,krájíme i se slupkou,ta je naprosto luxusní :-).Pak na talíři zdobíme dle chuti.Výborné je pokapat olivovým olejem extra virgin,posypat lučinou do salátu a klidně přidat olivy.Jako příloha se hodí tmavá bagetka.

    3
    Done

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Meruňkové knedlíky špaldové
    next
    Pečený pstruh v troubě a šťouchaná kaše s mrkví
    previous
    Meruňkové knedlíky špaldové
    next
    Pečený pstruh v troubě a šťouchaná kaše s mrkví

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.