Archiv receptů

postheadericon Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába

Vytisknout recept
Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
I oblíbená Zemlbába lze udělat zdravěji a stačí tak málo :-)
Pokyny
  1. Jako první si připravíme zapékací mísu,kterou lehce vymažeme margarínem-Ramou.Dále si připravíme pečivo.Toustový chléb je už nakrájený,ale pokud použijete jiné,tak si ho předem nakrájíme.Dále si očistíme jablka a pokud možno je nastrouháme na hrubo i se slupkou (je tam spousta vitamínů ).Mléko si nalijeme do misky,nebo hlubokého talíře a můžeme začít.
    Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
  2. Pečivo postupně namáčíme v mléce a vyskládáme s ním dno zapékací mísy.Na první vrstvu pečiva rozložíme polovinu nastrouhaných jablek.Posypeme rozinkami ( mohou být i oříšky jestli máte rádi ) dále posypeme skořicí a vanilkovým tmavým cukrem.Cukru dáme podle toho,jak jsou jablka sladká či kyselá.Dále pokračujeme pečivem v mléce a uděláme druhé patro.Navrstvíme zbytek jablek,rozinky,skořice,vanilkový cukr a tvaroh oslazený trochou třtinového cukru,nebo sladidla.Polovina tvarohu vystačí na rozetření a dodá pak výsledné žemlovce výbornou chuť.Na rozetřený tvaroh opět vyskládáme pečivo namočené v mléce.Posypeme trochou vanilkového.
    Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
  3. Vrh Žemlovky před pečením pomažeme lehce margarínem - Ramou a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C na 5 minut.Po pěti minutách Žemlovku zalijeme rozšlehanými bílky s trochou mléka a pečeme dalších cca 35 minut.Povrch Žemlovky by měl být zlatavý.
    Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
  4. Před servírováním necháme Žemlovku cca 5 minut odstát.
    Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
  5. Žemlovku můžeme při servírování posypat třtinovým moučkovým cukrem.
    Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.