0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

I oblíbená Zemlbába lze udělat zdravěji a stačí tak málo :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 102 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si připravíme zapékací mísu,kterou lehce vymažeme margarínem-Ramou.Dále si připravíme pečivo.Toustový chléb je už nakrájený,ale pokud použijete jiné,tak si ho předem nakrájíme.Dále si očistíme jablka a pokud možno je nastrouháme na hrubo i se slupkou (je tam spousta vitamínů ).Mléko si nalijeme do misky,nebo hlubokého talíře a můžeme začít.

    2
    Done

    Pečivo postupně namáčíme v mléce a vyskládáme s ním dno zapékací mísy.Na první vrstvu pečiva rozložíme polovinu nastrouhaných jablek.Posypeme rozinkami ( mohou být i oříšky jestli máte rádi ) dále posypeme skořicí a vanilkovým tmavým cukrem.Cukru dáme podle toho,jak jsou jablka sladká či kyselá.Dále pokračujeme pečivem v mléce a uděláme druhé patro.Navrstvíme zbytek jablek,rozinky,skořice,vanilkový cukr a tvaroh oslazený trochou třtinového cukru,nebo sladidla.Polovina tvarohu vystačí na rozetření a dodá pak výsledné žemlovce výbornou chuť.Na rozetřený tvaroh opět vyskládáme pečivo namočené v mléce.Posypeme trochou vanilkového.

    3
    Done

    Vrh Žemlovky před pečením pomažeme lehce margarínem - Ramou a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C na 5 minut.Po pěti minutách Žemlovku zalijeme rozšlehanými bílky s trochou mléka a pečeme dalších cca 35 minut.Povrch Žemlovky by měl být zlatavý.

    4
    Done

    Před servírováním necháme Žemlovku cca 5 minut odstát.
    Žemlovku můžeme při servírování posypat třtinovým moučkovým cukrem.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    previous
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    Krkonošská drožďová polévka
    next
    Krkonošská drožďová polévka
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    previous
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    Krkonošská drožďová polévka
    next
    Krkonošská drožďová polévka

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    hendricks.com/store/

    over the counter viagra