Archiv receptů

postheadericon Celozrnné medové perníčky

Vytisknout recept
Celozrnné medové perníčky
Medové perníčky z celozrnné mouky s bílkovou polevou ze třtinového cukru jsou výborné a za dva dny měkké.
Doba přípravy 1 hodinu
Doba vaření 10 min
Porce
perníčků
Doba přípravy 1 hodinu
Doba vaření 10 min
Porce
perníčků
Pokyny
  1. Celozrnné medové perníčky
  2. Celozrnné medové perníčky
  3. Všechny suroviny si odvážíme a zpracujeme vláčné těsto.Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout.
    Celozrnné medové perníčky
  4. Těsto raději vyvalujeme po malých částech,aby se nám plát těsta při vyvalování netrhal.Vykrajujeme libovolné tvary perníčků a pokládáme na plech s pečícím papírem.Perníčky pečeme na 180°C cca 10 minut.
    Celozrnné medové perníčky
  5. Perníčky po upečení a schladnutí vyrovnáme na tác nebo do krabičky a zdobíme druhý až třetí den.
    Celozrnné medové perníčky
  6. Připravíme si bílkovou polevu.Jako první si umeleme třtinový cukr na moučku.Já používám mlýnek na kávu.Do vyšší mísy na mixování si odměříme 6 polévkových lžic třtinové moučky,jeden bílek a trochu citronové šťávy.Mixujeme pomocí ručního šlehače než nám vznikne tužší sníh na zdobení.Pokud se vám to po cca 5ti minutách nedaří,přidejte polévkovou lžíci třtinové moučky(cukru) a mixujte dál.Pokud chceme zdobit perníčky barevně,použijeme potravinářské barvivo.To namícháme podle návodu na barvivu.
    Celozrnné medové perníčky
  7. Perníčky zdobíme dle vlastní fantazie.Na zdobení jsou nejlepší sáčky na zdobení,které prodávají v papírnictví,nebo postačí i sáček s ustřiženým růžkem.
    Celozrnné medové perníčky
  8. Perníčky po zdobení musíme nechat zaschnout a pak uložíme do krabičky a do chladna.Perníčky jsou už druhý den k jídlu :-) krásně měkké.
    Celozrnné medové perníčky
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Hlavní jídla
Polévky
Omáčky
Zeleninová jídla
Těstoviny,rýže,brambory
Knedlíky,noky a další ..
Sladká jídla
Domácí light pomazánky
Light suroviny