0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 1/2 hrnku celozrnná pšeničná mouka
1 1/2 hrnku polohrubá mouka
špetka sůl
3/4 kostky droždí
1 1/4 hrnku vlažná voda
1 x bílek nebo 1pl vajahitu +2pl vody

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Celozrnné pšeničné houskové knedlíky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

I houskové knedlíčky se dají uvařit o něco zdravěji.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 205 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si dobře promícháme obě mouky se špetkou soli.Pak přidáme 3/4 kostky droždí,jeden bílek,nebo vajahit s vodou jako náhražku vejce.Na droždí vlijeme trochu vlažné vody z odměřeného hrnku vody.Pomocí vařečky začneme míchat těstíčko z droždí bílku a mouky.Opět přilijeme trochu vody a znovu promícháme a vlijeme zbytek z hrníčku.Těsto hněteme první vařečkou a pak pěkně rukou.Pokud je těsto příliš tuhé,nebo ještě suché,tak přilijte ještě tak 1/4 hrnku vlažné vody.Uhněteme krásné vláčné těsto.

    2
    Done

    Jednu tmavou housku,nebo rohlík nejlépe z druhého dne nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do těsta.Pokud máte pečivo čerstvé,tak doporučuji nakrájet na kostičky a na chvilku dát do mikrovlnné trouby,nechat zchladnout a lehce okorat.Tím vám po zapracování do těsta knedlíku zůstanou krásné kousky pečiva a nevzniknou vám jen drobky,které by vznikly,kdyby jste zapracovávali čerstvé pečivo.Těsto na knedlíky přikryjeme utěrkou a dáme na teplejší místo kynout.

    3
    Done

    Když máme těsto vykynuté na ho dobře zpracujeme na vále.Těsto si rozdělte na dva kusy.Každý kus pořádně prohněteme a uválíme knedlíky.Pokud se bojíte že by vám knedlík praskl při vaření,tak je můžete vařit zabalené v plátýnku či utěrce a po stranách uvázané provázkem.Při vázání po stranách nechte knedlíku prostor,aby mohl při vaření zvětšit objem.

    4
    Done

    Než se nám začne vařit voda na knedlíky,tak nám trochu nakynou.Knedlíky vhodíme do vroucí vody,když se nám voda začne vařit tak s knedlíkem hýbneme a vaříme 10 minut,pak knedlíky otočíme a vaříme dalších 10 minut.
    Po vyndání knedlíky propícháme párátkem a pomocí nitě nakrájíme.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
    previous
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
    Houbovka z hlívy ústřičné
    next
    Houbovka z hlívy ústřičné
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
    previous
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
    Houbovka z hlívy ústřičné
    next
    Houbovka z hlívy ústřičné

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.