Archiv receptů

postheadericon Chalupářský makový beránek

Vytisknout recept
Chalupářský makový beránek
Velikonoční makový beránek bez vajec a bez použití tuku :-) I na chalupě bez surovin se dá péct :-)
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 40 min
Porce
beránek
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 40 min
Porce
beránek
Pokyny
  1. Jako první si smícháme všechny sypké suroviny.
    Velikonoční beránek
  2. Pak začneme po částech vlévat vlažné mléko a umixujeme těsto.Množství mléka záleží na mouce,kterou použijete.Těsto by mělo mít hustotu těsta na bábovku.
    Velikonoční beránek
  3. Těsto vlijeme do formy na beránka,kterou jsme si vymazali olivovým olejem a polohrubou moukou.Pečeme na 170°C +250W 40 minut v klasické troubě na 180°C.Doba pečení se také liší tím,jakou formu použijete.Já mám starou keramickou formu.
    Velikonoční beránek
  4. Po upečení necháme beránka schladnout ve formě,pak opatrně nožem obřízneme a vyklopíme.Beránka můžeme jen pocukrovat,nebo použijeme nějakou polevu.Čokoládu,citronovou bílkovou,nebo já použila sněhovou bílkovou a beránka ozdobíme.
    Mrkvový beránek
  5. Na sněhovou polevu si připravíme vodní lázeň.Do hrnce dáme vodu a do něho vložíme mísu,která bude ponořená dnem ve vodě,ale nebude se dotýkat dna hrnce.Když začne mít mísa teplé dno,tak vhodíme dva bílky a 65 g třtinového moučkového cukru.Začneme mixérem vyšlehávat tuhý sníh.Mixujeme cca 5 minut.Když se nám voda začne vařit,tak stáhneme plamen na polovinu.
    Velikonoční beránek
  6. Díky třtinovému cukru má poleva karamelovou chuť.
    Velikonoční beránek
  7. V rámci diety beránka jen pomažeme polevou.Doporučuji klidně rukou,tím se hezky vytvoří nerovný povrch beránka a vypadá to hezky přirozeně,než při použití nože či stěrky.Pak dozdobíme pomocí sáčku.Hnědou polevu získáme přidáním kávové lžičky holandského kakaa do trochy polevy.Beránka zdobíme dle vlastní fantazie.
    Velikonoční makový beránek
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.