0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 hrnek polohrubá mouka
1/2 hrnku celozrnná mouka
1 hrnek mák mletý
1/2 hrnku třtinový cukr
1 x vanilkový cukr třtinový
1 kv mletá skořice
1 x kypřící prášek do pečiva doporučuji z vinného kamene
1 hrnek polotučné mléko
2 x bílek poleva
65 g moučkový cukr třtinový poleva
1 pol.lžíci holandské kakao obarvení polevy

Chalupářský makový beránek

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Velikonoční makový beránek bez vajec a bez použití tuku :-) I na chalupě bez surovin se dá péct :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 148 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si smícháme všechny sypké suroviny.

    2
    Done

    Pak začneme po částech vlévat vlažné mléko a umixujeme těsto.Množství mléka záleží na mouce,kterou použijete.Těsto by mělo mít hustotu těsta na bábovku.

    3
    Done

    Těsto vlijeme do formy na beránka,kterou jsme si vymazali olivovým olejem a polohrubou moukou.Pečeme na 170°C +250W 40 minut v klasické troubě na 180°C.Doba pečení se také liší tím,jakou formu použijete.Já mám starou keramickou formu.

    4
    Done

    Po upečení necháme beránka schladnout ve formě,pak opatrně nožem obřízneme a vyklopíme.Beránka můžeme jen pocukrovat,nebo použijeme nějakou polevu.Čokoládu,citronovou bílkovou,nebo já použila sněhovou bílkovou a beránka ozdobíme.

    5
    Done

    Na sněhovou polevu si připravíme vodní lázeň.Do hrnce dáme vodu a do něho vložíme mísu,která bude ponořená dnem ve vodě,ale nebude se dotýkat dna hrnce.Když začne mít mísa teplé dno,tak vhodíme dva bílky a 65 g třtinového moučkového cukru.Začneme mixérem vyšlehávat tuhý sníh.Mixujeme cca 5 minut.Když se nám voda začne vařit,tak stáhneme plamen na polovinu.

    6
    Done

    Díky třtinovému cukru má poleva karamelovou chuť.

    7
    Done

    V rámci diety beránka jen pomažeme polevou.Doporučuji klidně rukou,tím se hezky vytvoří nerovný povrch beránka a vypadá to hezky přirozeně,než při použití nože či stěrky.Pak dozdobíme pomocí sáčku.Hnědou polevu získáme přidáním kávové lžičky holandského kakaa do trochy polevy.Beránka zdobíme dle vlastní fantazie.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Zapečené těstoviny se špenátem
    Kuličky z kokosového mléka nepečené
    next
    Kuličky z kokosového mléka nepečené
    previous
    Zapečené těstoviny se špenátem
    Kuličky z kokosového mléka nepečené
    next
    Kuličky z kokosového mléka nepečené

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..