Archiv receptů

postheadericon Chlupaté knedlíky-Střapačky se zelím

Vytisknout recept
Chlupaté knedlíky-Střapačky se zelím
Výborné chlupaté knedle se zelím a rostlinným salámem
Doba přípravy 40 min
Doba vaření 30 min.
Porce
osoby
Doba přípravy 40 min
Doba vaření 30 min.
Porce
osoby
Pokyny
  1. Jako první si dáme vařit 300 g brambor ve slupce,když si na to vzpomenete den předem,nebudete pak muset čekat než vám vařené brambory schladnou.Do hrnce si dáme kysané zelí a zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo zelí ponořené.Pokud máte zelí kupované,přidejte trochu kmínu a popřípadě trochu soli.Zelí vaříme cca 30 minut,záleží na zelí.Když máte zelí měkké,tak slijte vodu a přesypte do pekáčku,nebo větší mísy.
    Klouzáky
  2. Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky,kterou osolíme.Oboje brambory,jak vařené,tak syrové si oloupeme a nastrouháme na jemno.Při strouhání doporučuji strouhat přes celou délku struhadla,aby jste měli pěkné střapáky.Pak si přidáme dva bílky,sůl a hrubou mouku.Vypracujeme těsto.Těsto nenecháváme odpočinout,jen by nám brambory ztmavly a pak by nebyly knedle pěkně světlé
    Klouzáky
  3. Pomocí polévkové lžíce,kterou si máčíme ve studené vodě,odkrajujeme malé noky,které vhazujeme do vroucí vody.Když knedlíky vyplavou,tak je nechte tak minutu ještě povařit a vyndejte sítem.Knedlíky hned dáme do pekáčku k vařenému zelí.Takto vařte chlupáče asi tak na třikrát.Pak knedlíky promíchejte se zelím.
    Klouzáky
  4. Cibule si nakrájíme na jemno a dáme smažit na troše olivového oleje.Rostlinné párky,nebo rostlinný salám si nakrájíme na malé kostičky a když nám začne cibulka zlátnout,tak přidáme a osmažíme.
    Klouzáky
  5. Osmaženou uzeninu s cibulkou přidáme do chlupáčů a promícháme.
    Klouzáky
  6. Můžeme podávat jako přílohu k masu.Ale když přidáme uzeninu,tak je to výborné hlavní jídlo.
    Klouzáky
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.