0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
800 g brambory cca 7 x střední brambor
300 g vařené brambory ve slupce cca 4 x střední
2 x bílek
2 kv sůl do vody
1 1/2 kv sůl do těsta
150 g hrubomletá celozrnná mouka
150 g hrubá mouka
2 x cibule
olivový olej
4 x nožička sojové párky
1 sklenice kysané zelí
1/4 kv kmín drcený do zelí
1/4 kv sůl do zelí

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chlupaté knedlíky-Střapačky se zelím

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborné chlupaté knedlíky ve zdravější variantě :-) a přesto chuťově úžasné :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 218 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si dáme vařit 300 g brambor ve slupce,když si na to vzpomenete den předem,nebudete pak muset čekat než vám vařené brambory schladnou.Do hrnce si dáme kysané zelí a zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo zelí ponořené.Pokud máte zelí kupované,přidejte trochu kmínu a popřípadě trochu soli.Zelí vaříme cca 30 minut,záleží na zelí.Když máte zelí měkké,tak slijte vodu a přesypte do pekáčku,nebo větší mísy.

    2
    Done

    Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky,kterou osolíme.Oboje brambory,jak vařené,tak syrové si oloupeme a nastrouháme na jemno.Při strouhání doporučuji strouhat přes celou délku struhadla,aby jste měli pěkné střapáky.Pak si přidáme dva bílky,sůl a hrubou mouku.Vypracujeme těsto.Těsto nenecháváme odpočinout,jen by nám brambory ztmavly a pak by nebyly knedle pěkně světlé

    3
    Done

    Pomocí polévkové lžíce,kterou si máčíme ve studené vodě,odkrajujeme malé noky,které vhazujeme do vroucí vody.Když knedlíky vyplavou,tak je nechte tak minutu ještě povařit a vyndejte sítem.Knedlíky hned dáme do pekáčku k vařenému zelí.Takto vařte chlupáče asi tak na třikrát.Pak knedlíky promíchejte se zelím.

    4
    Done

    Cibule si nakrájíme na jemno a dáme smažit na troše olivového oleje.Rostlinné párky,nebo rostlinný salám si nakrájíme na malé kostičky a když nám začne cibulka zlátnout,tak přidáme a osmažíme.

    5
    Done

    Osmaženou uzeninu s cibulkou přidáme do chlupáčů a promícháme.

    6
    Done

    Můžeme podávat jako přílohu k masu.Ale když přidáme uzeninu,tak je to výborné hlavní jídlo.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Dušená mrkvička
    previous
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    next
    Bramboračka s houbami a zeleninou
    Dušená mrkvička
    previous
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    next
    Bramboračka s houbami a zeleninou

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill