0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
800 g brambory cca 7 x střední brambor
300 g vařené brambory ve slupce cca 4 x střední
2 x bílek
2 kv sůl do vody
1 1/2 kv sůl do těsta
150 g hrubomletá celozrnná mouka
150 g hrubá mouka
2 x cibule
olivový olej
4 x nožička sojové párky
1 sklenice kysané zelí
1/4 kv kmín drcený do zelí
1/4 kv sůl do zelí

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chlupaté knedlíky-Střapačky se zelím

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborné chlupaté knedlíky ve zdravější variantě :-) a přesto chuťově úžasné :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 290 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si dáme vařit 300 g brambor ve slupce,když si na to vzpomenete den předem,nebudete pak muset čekat než vám vařené brambory schladnou.Do hrnce si dáme kysané zelí a zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo zelí ponořené.Pokud máte zelí kupované,přidejte trochu kmínu a popřípadě trochu soli.Zelí vaříme cca 30 minut,záleží na zelí.Když máte zelí měkké,tak slijte vodu a přesypte do pekáčku,nebo větší mísy.

    2
    Done

    Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky,kterou osolíme.Oboje brambory,jak vařené,tak syrové si oloupeme a nastrouháme na jemno.Při strouhání doporučuji strouhat přes celou délku struhadla,aby jste měli pěkné střapáky.Pak si přidáme dva bílky,sůl a hrubou mouku.Vypracujeme těsto.Těsto nenecháváme odpočinout,jen by nám brambory ztmavly a pak by nebyly knedle pěkně světlé

    3
    Done

    Pomocí polévkové lžíce,kterou si máčíme ve studené vodě,odkrajujeme malé noky,které vhazujeme do vroucí vody.Když knedlíky vyplavou,tak je nechte tak minutu ještě povařit a vyndejte sítem.Knedlíky hned dáme do pekáčku k vařenému zelí.Takto vařte chlupáče asi tak na třikrát.Pak knedlíky promíchejte se zelím.

    4
    Done

    Cibule si nakrájíme na jemno a dáme smažit na troše olivového oleje.Rostlinné párky,nebo rostlinný salám si nakrájíme na malé kostičky a když nám začne cibulka zlátnout,tak přidáme a osmažíme.

    5
    Done

    Osmaženou uzeninu s cibulkou přidáme do chlupáčů a promícháme.

    6
    Done

    Můžeme podávat jako přílohu k masu.Ale když přidáme uzeninu,tak je to výborné hlavní jídlo.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Dušená mrkvička
    previous
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    next
    Bramboračka s houbami a zeleninou
    Dušená mrkvička
    previous
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    next
    Bramboračka s houbami a zeleninou

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.