Archiv receptů

postheadericon Cizrna s uzeným kuřecím stehnem

Vytisknout recept
Cizrna s uzeným kuřecím stehnem
Cizrna má díky žitné mouce výborný oříškový nádech
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1,5 hodiny
Porce
osoby
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1,5 hodiny
Porce
osoby
Pokyny
  1. Cizrnu si musíme namočit den předem,stačí večer a do rána krásně nabobtná.Namočíme 250 g cizrny do 2 litru vody.Druhý den vodu nesléváme,ale celé i s vodou ve které se cizrna máčela nalijeme do hrnce.Přidáme bujon,bobkový list,kmín,rozmarýn.Nesolíme,cizrna by byla tvrdá.Dáme vařit.V normálním hrnci vaříme 1,5 až 2 hodiny a v tlakovém hrnci cca 30 minut.Když budete vařit v normálním hrnci,tak nezapomeňte průběžně přilévat vodu když se vyvaří.Udržujte hladinu vody nad cizrnou.
    Cizrna s uzeným kuřecím stehnem
  2. Než nám cizrna změkne,tak si dáme péct uzená kuřecí stehna.Stehna vložíme do pekáčku a přidáme jednu oloupanou a na půlměsíčky nakrájenou cibuli,podlijeme vodou a dáme péct na 180°C 1 hodinu a v mikrovlnné troubě 180°C +300 W 50 minut.
    Cizrna s uzeným kuřecím stehnem
  3. Když máme cizrnu měkkou,tak si připravíme v rendlíku jíšku.Dáme 4 polévkové lžíce olivového oleje a 2 polévkové lžíce žitné mouky.Uděláme jíšku a tu pak přilijeme do cizrny.Ale pozor voda v cizrně by neměla být vyvařená,měla by být těsně nad cizrnou.Jíšku vléváme postupně,protože se může stát že budete mít o něco méně vody a pak by cizrna byla příliš hustá.Povaříme 5 minut a popřípadě dochutíme solí.
    Cizrna s uzeným kuřecím stehnem
  4. Podáváme s upečeným uzeným stehnem a okurkou.
    Cizrna s uzeným kuřecím stehnem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.