0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čokoládové lístečky s arašídovou nutelou celozrnné

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Čokoládové cukrovíčko ve zdravější variantě,ale na chuti to rozhodně neubralo :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 90 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Všechny suroviny na těsto si odvážíme a odměříme.Důkladně prohněteme až nám vznikne krásné vláčné těsto.Těsto zabalíme do fólie a dáme odpočinout na hodinu do lednice.

    2
    Done

    S těstem z kukuřičné mouky se krásně pracuje.Z těsta si odkrojíme třetinu a tu opatrně vyválíme.Těsto si můžete trochu poprášit kukuřičnou moukou.Z těsta vykrajujeme malé lístečky,které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.Lístečky pečeme na 180°C cca 10 minut.Upečené a vychladlé lístečky si vyskládáme do krabičky.Mazání a zdobení doporučuji jako u každého cukroví až druhý den.

    3
    Done

    Do misky si dáme 4 kávové lžičky burákového másla-krému,přidáme lžičku kvalitního kakaa,nebo přírodní náhražku karob a osladíme 1,5 kávovou lžičkou agáve sirupu,nebo medu pokud sirup nemáte.Vše důkladně lžičkou promícháme a pak natíráme jednu stranu lístečku a druhým přiklopíme.Polovinu kvalitní hořké čokolády si rozpustíme ve vodní lázni,nebo v mikrovlnné troubě a pak lžičkou natíráme lístečky a dozdobíme mandličkou,nebo podle vaší fantazie.

    4
    Done

    Cukroví uchováváme v chladu.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Celozrnné medové perníčky
    previous
    Celozrnné medové perníčky
    Dušené hovězí
    next
    Hovězí na divoko
    Celozrnné medové perníčky
    previous
    Celozrnné medové perníčky
    Dušené hovězí
    next
    Hovězí na divoko