Archiv receptů

postheadericon Zelňačka Couračka

Vytisknout recept
Zelňačka Couračka
Výborná hustá zelňačka,která nahradí i hlavní chod
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostky.Zauzenou šunku si také nakrájíme na malé kostičky.
    Zelňačka bílá
  2. Cibuli nakrájíme na jemno a na trošce olivového oleje osmažíme,když nám začne cibulka zlátnout,tak přidáme kostičky šunky a osmažíme.Pak přidáme sladkou a pálivou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody.Přidáme bujon,pepř,nové koření,kmín,sůl a vaříme 20 minut.
    Hustá zelňačka
  3. Po 20 minutách si přidáme tři pořádné hrsti kysaného zelí a vaříme 15 minut.
    Hustá zelňačka
  4. Než nám zelí změkne,tak si připravíme 0,5 litru mléka , 2 polévkové lžíce žitné mouky a pořádně rozkvrdláme,abychom neměli žmolky.
    Hustá zelňačka
  5. Když máme zelí po 15ti minutách měkké,tak přilijeme mléko s moukou a promícháme.Pokud máte polévku příliš hustou,tak přidejte trochu vody,nebo mléka.Ale pozor,tato polévka má být hodně hustá.Povařte 5 minut.Když by se vám zdála příliš kyselá,tak přidejte kávovou lžičku cukru.
    Hustá zelňačka
  6. Hustá zelňačka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.