0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
10 kusů paprika bílá 1,5 kg koupit v krámě
4 ks cuketa malá 1 kg
8 ks mrkev
4 ks cibule 0,5 kg
3/4 hrnku olivový olej
1 kv pepř mletý
2 pol.lžíce třtinový cukr
1,5 pol.lžíce sůl
2 pol.lžíce sojová omáčka
2 pol.lžíce worchestrová omáčka
3 x kečup jemný 520 g OTMA

Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic

Když je sezóna paprik a cuket a člověk už opravdu neví co z nich připravit,tak doporučuji Cuketovou omáčku na způsob Ancelbenc a zavařit ji do sklenic.Pak stačí kdykoliv jen ohřát,nebo použít jako základ k dalšímu vaření :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 99 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si očistíme mrkev a dáme do hrnce s vodou předvařit na cca 10 minut.Mrkev by měla být lehce změklá,ale zase ne úplně,aby se při míchání nerozpadla.Po uvaření nakrájíme na kolečka.Dá se také nakrájet syrová mrkev,ale to doporučuji jen v případě že použijete omáčku jako základ pro další vaření,protože zůstává ještě dost křupavá.Pokud ale chcete použít omáčku hned na těstoviny,tak doporučuji mrkev předvařit,protože i když se směs vaří 20 minut a po té se zavařuje,tak mrkev je dosti křupavá :-) Dále papriky omyjeme a zbavíme jádřinců.Cukety omyjeme a odřízneme konce.Když použijeme malé cuketky,tak dáme celé,pokud použijeme už větší,tak cuketu rozkrojíme a vydlabeme jadýrka.Cibuli oloupeme.Takto připravenou zeleninu nakrájíme na kolečka.Ve velkém hrnci promícháme nakrájenou zeleninu s mletým pepřem,třtinovým cukrem,solí,sojovou omáčkou,worchestrovou omáčkou ,olivovým olejem a kečupem.Vaříme na mírném ohni za občasného promíchání pod pokličkou 20 minut ( nepodlévat samo pustí šťávu).

    2
    Done

    Uvařenou omáčku naplníme do čistých sklenic,než uzavřeme víčkem,tak hrdlo sklenice očistíme mokrým hadříkem,pak teprve uzavřeme víčkem.Na dno velkého hrnce dáme utěrku,naskládáme sklenice s omáčkou,zalijeme vlažnou vodou cca do výšky 2 cm ode dna a dáme vařit,když se začne voda vařit,snížíme na menší stupeň a vaříme pod pokličkou 30 minut.Po třiceti minutách hrnec odstavíme z ohně a opatrně pomocí chňapek vyndáme sklenice a otočíme víčkem dolů.Necháme úplně schladnou.Po té uchováváme ve sklepě či spíži kde je chladněji.

    3
    Done

    Tuto omáčku podáváme k těstovinám,oblíbené jsou špagety :-) Ale určitě se hodí i vařené brambory.Dále se dá omáčka použít jako základ na další recepty.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Bábovka Hokaido
    next
    Vepřové plátky na kyselé okurce
    previous
    Bábovka Hokaido
    next
    Vepřové plátky na kyselé okurce