0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 kg cuketa čisté hmoty
50 g sůl
50 g cukr krystal
130 ml ocet
1 pol.lžíce kmín drcený

Cuketové zelí zavařené do sklenic

Cuketové zelí je dobrou alternativou klasického zelí pro ty,kteří mají problémy klasické kysané zelí strávit :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 373 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cukety oloupeme a zbavíme jadřinců.Po té nastrouháme na hrubo.Přidáme polévkovou lžíci drceného kmínu.V misce si odvážíme 50 g soli a 50 g cukru a přidáme 130 ml octa.Rozmícháme a vlijeme do nastrouhané cukety.Vše dobře promícháme a necháme 15 minut stát, aby cuketové zelí pustilo šťávu.

    2
    Done

    Po 15ti minutách zelí nacpame do čistých sklenic, s tím že necháme hrdlo sklenice volné a měla by tam být šťáva.Pak zavřeme víčkem a dáme zavařit do hrnce.Na dno hrnce dáme utěrku,vyskládáme sklenice,zalijeme vlažnou vodou cca 2 cm ode dna,přiklopíme pokličkou a dáme vařit na 20 minut od bodu varu na mírném ohni.Po 20 ti minutách sklenice vyndáme a otočíme dnem dolů,takto necháme schladnout,Po té dáme do sklepa či spíže kde je chladno.Cuketové zelí bude k použití asi tak za měsíc.Kyselý nálev se musí dostat do cukety.Po té cuketové zelí používáme stejně jako zelí klasické.Takže má oblíbená alternativa.Cibulka na jemno,do zlatova,přidat cuketové zelí,lehce podlít,přidat sůl či cukr podle toho jaké zelí chcete a povařit 20 až 30 minut :-) .Pokud chcete zahuštěné,tak když je cuketa měkká,tak slít přebytečnou vodu a cuketové zelí zaprášit hladkou moukou.Za stálého míchání povařit cca 4 minuty a je hotovo :-)Máte takové to školkové zelíčko v lehčí variantě. Z této dávky budeme mít cca 15 x menší sklenice.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Cuketový guláš
    next
    Hokaido polévka se skořicí
    previous
    Cuketový guláš
    next
    Hokaido polévka se skořicí

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..