0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
600 g svíčková nebo kýta z divočáka
2 x cibule
1 x mrkev
koření na divočinu Vitana
sůl
1/2 zeleninového bujonu + hrnek horké vody
olivový olej
1 kv pikantní marmeláda do šťávy
8 x starší houska karlovarský knedlík
2 x bílek karlovarský knedlík
1/2 hrnku polotučné mléko knedlík
100 g hrubá mouka knedlík
1 špetka muškátový oříšek knedlík
1 špetka sůl knedlík
2 pol.lžíce vajahitu+ 2 pol.lžíce vody knedlík
1/4 hrnku polotučné mléko knedlík
1 sklenice kysané zelí
sůl
kmín drcený

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná pečínka ze zvěřiny a k té nesmí chybět Karlovarský knedlíček a zelíčko :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 333 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Je dobré maso naložit den předem než ho budeme péct.Maso omyjeme,pokud je třeba tak očistíme od blan a tuku a vysušíme.Dvě cibule si nakrájíme na půlměsíčky a vložíme do pekáčku.Maso pořádně okořeníme kořením od Vitany na divočinu,ale nesolíme.Maso položíme na cibuli,přiklopíme a dáme do chladna.Druhý den maso opečeme ze všech stran na olivovém oleji.

    2
    Done

    Do pekáčku pod maso nakrájíme jednu mrkev na kolečka.Na tu položíme opečené maso a nyní maso osolíme.Pak to celé ještě lehce posypeme divokým kořením a podlijeme polovinou zeleninového bujonu rozpuštěný v hrnku horké vody.Dáme péct bez poklice na 190°C 45 minut.Po té maso obrátíme pečeme opět bez poklice 45 minut,ale nyní maso pravidelně poléváme výpekem a pokud je potřeba přiléváme vodu pod maso.Nakonec podlijeme,přiklopíme poklicí a dopékáme 15 minut.Po upečení maso vyjmeme,zabalíme do alobalu a vrátíme do vyhřáté trouby,už nepečeme,jen uchováme zabalené v teple.Krájíme před servírováním.

    3
    Done

    Vípek i s mrkví a cibulí vlijeme do vyššího kastrůlku a tyčovým mixérem rozmixujeme.

    4
    Done

    Pak vše dobře propasírujeme přes jemné síto,nebo plátýnko.propasírovanou šťávičku dáme na plamen a přivedeme k varu.Pokud je potřeba tak osolíme ale hlavně přidáme kávovou lžičku marmelády.Šťávičku vaříme 10 minut.

    5
    Done

    Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a necháme 45 minut zaschnout.

    6
    Done

    Zelí zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo ponořené.Zelí trochu osolíme a přidáme trochu kmínu.Pak zelí vaříme na mírném plameni do změknutí.Doba varu se liší u kupovaného a domácího zelí.Ale je to cca 50 minut.

    7
    Done

    Hrubou mouku lehce osolíme,přidáme špetku muškátového oříšku a přidáme dvě polévkové lžíce vajahitu a dvě polévkové lžíce vody ( náhrada za dva žloutky ) ,zalijeme mlékem a rozmícháme v těstíčko.

    8
    Done

    Zaschlé housky pokapeme 1/4 hrnkem polotučného mléka ,vsypeme do těstíčka a promícháme.Ze dvou bílků si ušleháme sníh a ten pak lehce vmícháme do těsta na knedlíky.

    9
    Done

    Těsto vystačí na dva knedlíky,proto si připravíme dva kusy potravinové fólie.Na každou fólii vsypeme polovinu směsi na knedlíky,fólii přeložíme a pomalu začneme tvarovat knedlík a vytlačovat vzduch.Fólii uvážeme provázkem na dvou místech na každé straně.První hned u knedlíku a druhé uvázání cca 2 cm od prvního.Nechte si provázky delší pro lepší manipulaci s knedlíkem a provázky si nechejte při vaření koukat z hrnce.Knedlík propíchejte párátkem na pár místech a vložte do vroucí vody.Vařte 10 minut,knedlík otočte a pak rozstřihněte provázky které jsou hned u knedlíku,tím uvolníte místo aby knedlík mohl nakynout.Vaříme dalších 10 minut.Pak knedlík vyndejte z vody,rozbalte z fólie a nakrájejte nití na kolečka.

    10
    Done

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Rybí polévka
    previous
    Rybí polévka
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
    next
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
    Rybí polévka
    previous
    Rybí polévka
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
    next
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill