Archiv receptů

postheadericon Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík

Vytisknout recept
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
Výborná pečínka ze zvěřiny a k té nesmí chybět Karlovarský knedlíček a zelí .
Pokyny
  1. Je dobré maso naložit den předem než ho budeme péct.Maso omyjeme,pokud je třeba tak očistíme od blan a tuku a vysušíme.Dvě cibule si nakrájíme na půlměsíčky a vložíme do pekáčku.Maso pořádně okořeníme kořením od Vitany na divočinu,ale nesolíme.Maso položíme na cibuli,přiklopíme a dáme do chladna.Druhý den maso opečeme ze všech stran na olivovém oleji.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  2. Do pekáčku pod maso nakrájíme jednu mrkev na kolečka.Na tu položíme opečené maso a nyní maso osolíme.Pak to celé ještě lehce posypeme divokým kořením a podlijeme polovinou zeleninového bujonu rozpuštěný v hrnku horké vody.Dáme péct bez poklice na 190°C 45 minut.Po té maso obrátíme pečeme opět bez poklice 45 minut,ale nyní maso pravidelně poléváme výpekem a pokud je potřeba přiléváme vodu pod maso.Nakonec podlijeme,přiklopíme poklicí a dopékáme 15 minut.Po upečení maso vyjmeme,zabalíme do alobalu a vrátíme do vyhřáté trouby,už nepečeme,jen uchováme zabalené v teple.Krájíme před servírováním.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  3. Výpek i s mrkví a cibulí vlijeme do vyššího kastrůlku a tyčovým mixérem rozmixujeme.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  4. Pak vše dobře propasírujeme přes jemné síto,nebo plátýnko.propasírovanou šťávičku dáme na plamen a přivedeme k varu.Pokud je potřeba tak osolíme ale hlavně přidáme kávovou lžičku marmelády.Šťávičku vaříme 10 minut.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  5. Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a necháme 45 minut zaschnout.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  6. Zelí zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo ponořené.Zelí trochu osolíme a přidáme trochu kmínu.Pak zelí vaříme na mírném plameni do změknutí.Doba varu se liší u kupovaného a domácího zelí.Ale je to cca 50 minut.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  7. Hrubou mouku lehce osolíme,přidáme špetku muškátového oříšku a přidáme dvě polévkové lžíce vajahitu a dvě polévkové lžíce vody ( náhrada za dva žloutky ) ,zalijeme mlékem a rozmícháme v těstíčko.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  8. Zaschlé housky pokapeme 1/4 hrnkem polotučného mléka ,vsypeme do těstíčka a promícháme.Ze dvou bílků si ušleháme sníh a ten pak lehce vmícháme do těsta na knedlíky.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  9. Těsto vystačí na dva knedlíky,proto si připravíme dva kusy potravinové fólie.Na každou fólii vsypeme polovinu směsi na knedlíky,fólii přeložíme a pomalu začneme tvarovat knedlík a vytlačovat vzduch.Fólii uvážeme provázkem na dvou místech na každé straně.První hned u knedlíku a druhé uvázání cca 2 cm od prvního.Nechte si provázky delší pro lepší manipulaci s knedlíkem a provázky si nechejte při vaření koukat z hrnce.Knedlík propíchejte párátkem na pár místech a vložte do vroucí vody.Vařte 10 minut,knedlík otočte a pak rozstřihněte provázky které jsou hned u knedlíku,tím uvolníte místo aby knedlík mohl nakynout.Vaříme dalších 10 minut.Pak knedlík vyndejte z vody,rozbalte z fólie a nakrájejte nití na kolečka.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
  10. Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.