Archiv receptů

postheadericon Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou a šodo

Vytisknout recept
Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou a šodo
Buchtičky se šodo z poloviny celozrnné :-)
Kuchyň Česká
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 3O min
Doba nečinnosti 1h 20min. kynutí těsta
Porce
porce
Suroviny
Kuchyň Česká
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 3O min
Doba nečinnosti 1h 20min. kynutí těsta
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si připravíme kvásek.Mléko si přihřejeme v mikrovlnné troubě,ale jen aby bylo vlažné.Pak do něj přimícháme třtinový cukr,chvíli mícháme,aby se cukr rozpustil a nakonec rozdrobíme a rozmícháme polovinu kostky droždí.Dáme na teplé místo vzejít.
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
  2. V míse si smícháme obě mouky se špetkou soli.Uděláme si uprostřed důlek a přidáme dva bílky,vanilkový cukr,třtinový cukr,rozpuštěnou ramu a 1/4 hrnku mléka pokojové teploty a nakonec kvásek.Vše zpracujeme ve vláčné těsto.Na vypracování použijeme ještě cca tři hrstě hladké mouky.Vypracovaný bochánek přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout,Trvá to asi 1 hodinu.
  3. Když máme těsto vykynuté,tak si ho vysypeme na vál.Lehce zapracujeme,rozdělíme na čtyři díly.Nyní si lehce vymažeme rukou zapékací mísu,nebo pekáček olejem.Ruce od oleje si necháme,budou se nám lépe vyvalovat válečky a buchtičky :-) Z každého dílu vyválíme váleček a pak nožem odkrajujeme špalíčky.Ty rovnáme do zapékací mísy.Takto zpracujeme všechny díly těsta.Povrch buchtiček lehce potřeme olejem,mísu přikryjeme opět utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.Předehřejeme troubu na180°C.Po 20 minutách kynutí dáme buchtičky péct na 30 minut.
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
  4. Než se nám buchtičky upečou tak si připravíme šodo.Do hrnce si vlijeme 1 litr polotučného mléka a dáme vařit.Když je mléko vlažné,tak vsypeme 1,5 vanilkového pudinku a dobře rozkvrdláme,aby se nám neudělaly žmolky.Za stálého míchání pudink uvaříme.Nakonec přidáme třtinový cukr a trochu rumu.Cukr přidáváme až nakonec,protože by se nám cukr připaloval na dně hrnce.Pokud se vám zdá šodo husté,tak přilijte trochu mléka ohřátého v mikrovlnce.
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
  5. Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
  6. Buchtičky rozdělíme do talířů a přeléváme šodo :-)
    Dukátové buchtičky s celozrnnou moukou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.