1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
2 x kuřecí prsa
5 x větší mrkev
1 x cibule
olivový olej
1/2 kv sůl do oleje
1 kv rozmarýn drcený
1/2 kv kmín drcený
1 kv podravka
1/2 zeleninový bujón
1 špetka pepř mletý
1 litr voda
5 pol.lžic olivový olej jíška
3 pol.lžíce celozrnná mouka jíška

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dušená mrkev s kuřecím masíčkem

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

K dušené mrkvičce se hodí jak kuřecí masíčko,tak můžeme použít i vepřovou kýtu :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 2 065 times, 8 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a mrkev na kolečka.Cibuli si nakrájíme na drobno a dáme jí restovat na olivový olej,který osolíme 0,5 lžičkou soli.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme kuřecí masíčko a osmahneme ho.Pak přidáme mrkvičku a koření.Rozmarýn,kmín,podravku,půl bujonu,pepř a zalijeme cca litrem vody.Přiklopíme a dusíme na mírném plameni cca 35 minut,aby bylo maso i mrkvička měkké.Na konci vaření by jste měli mít v hrnci nějakou šťávu,aby jste po zahuštění měli i šťávičku.Pokud se vám voda vydusila,tak trochu přilijte.

    2
    Done

    Jíšku si připravíme z 5 polévkových lžic olivového oleje a 3 polévkových lžic celozrnné mouky.Povaříme asi 3 minuty.Jíšku přilijeme k masu s mrkví a povaříme 5 minut.Popřípadě ještě dochutíme solí.Podáváme s vařeným bramborem.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Zapečený chřest se šunkou
    previous
    Zapečený chřest v bešamelu a chřestová polévka ze zbytků
    Klouzáky
    next
    Chlupaté knedlíky-Střapačky se zelím
    Zapečený chřest se šunkou
    previous
    Zapečený chřest v bešamelu a chřestová polévka ze zbytků
    Klouzáky
    next
    Chlupaté knedlíky-Střapačky se zelím

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.