Archiv receptů

postheadericon Dušená mrkev s kuřecím masíčkem

Vytisknout recept
Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
Výborná mrkvička a dá se uvařit i s vepřovým masem.
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a mrkev na kolečka.Cibuli si nakrájíme na drobno a dáme jí restovat na olivový olej,který osolíme 0,5 lžičkou soli.
    Dušená mrkvička
  2. Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme kuřecí masíčko a osmahneme ho.Pak přidáme mrkvičku a koření.Rozmarýn,kmín,podravku,půl bujonu,pepř a zalijeme cca litrem vody.Přiklopíme a dusíme na mírném plameni cca 35 minut,aby bylo maso i mrkvička měkké.Na konci vaření by jste měli mít v hrnci nějakou šťávu,aby jste po zahuštění měli i šťávičku.Pokud se vám voda vydusila,tak trochu přilijte.
    Dušená mrkvička
  3. Jíšku si připravíme z 6 polévkových lžic olivového oleje a 3 polévkových lžic celozrnné mouky.Povaříme asi 3 minuty.
    Dušená mrkvička
  4. Jíšku přilijeme k masu s mrkví a povaříme 5 minut.Popřípadě ještě dochutíme solí.
    Dušená mrkvička
  5. Podáváme s vařeným bramborem.
    Dušená mrkvička
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

One Response to “Dušená mrkev s kuřecím masíčkem”

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.