0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
cca 1,5 kg muškátová dýně 1 kg čisté hmoty
sůl
olivový olej
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 kv koření Tikka Masala
1/4 kv kmín mletý
2 kv sůl
900 ml voda

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňová polévka Tikka Masala

Miluji dýňové polévky. Jsou rychlé na přípravu, krásně zasytí a pohladí na duši :-) Dýňová polévka to je malý posel podzimu a při letošní úžasné úrodě to chtělo malou změnu.Tak Vám přináším Dýňovou polévku z muškátové dýně s vůní Orientu.

Vlastnosti:
  • polévka

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 25 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Dýni si rozkrojíme a vydlabeme semínka.Aby se nám muškátová dýně dobře loupala,tak ji nařežeme na části vždy v prohlubni.Pak se nám bude snáze loupat.Oloupanou dýni nakrájíme na malé kostky a rozložíme na plech s pečícím papírem.Dýni posolíme a lehce pokapeme olivovým olejem.Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 180 °C 40 minut.Když máme dýni upečenou,tak si nakrájíme cibulku na jemno a dáme zezlátnout na olivový olej s 1kv soli.Když je cibulka zlatá,tak přidáme 1 kv Indického koření Tikka Masala. Toto koření je už u nás běžně dostupné od různých výrobců,takže nebudete mít problém ho sehnat. Dále přidáme 1/4 kv mlétého kmínu, 1kv soli a lehce podlijeme, aby se nám koření nepřipálilo.Pak přidáme upečenou dýni, zalijeme 900 ml vody a dáme vařit pod pokličkou na mírném stupni 10 minut. Po té rozmixujeme buď tyčovým mixérem, nebo v mixéru na koktejly. Případně ještě přidáme sůl ( 1kv ).

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Zobrazení receptu

Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
previous
Dýňové řezy s želatinou
next
Dýňová polévka Zázvorka
previous
Dýňové řezy s želatinou
next
Dýňová polévka Zázvorka

Přidejte svůj komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.