0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
2 litry voda
1/2 balení mražená zelenina na polévku
1 x slepičí bujón
1 kv sůl
1 kv podravka
5 pol.lžic olivový olej
4 pol.lžíce celozrnná pšeničná mouka
3 x bílek
pažitka a petrželka

Falešná slepičí polévka – celozrnná

,, Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Tuto polívčičku jsme milovali jako děti od maminky.I s malou úpravou ingrediencí je pořád skvělá :-)

Vlastnosti:
  • polévka

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 88 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Do dvou litru vody si vsypeme polovinu balení mražené polévkové zeleniny.Přidáme bujon,sůl a podravku.Vaříme 10 minut a pak si připravíme zásmažku.

2
Done

Do kastrůlku si odměříme pět polévkových lžic olivového oleje,čtyři rovné polévkové lžíce celozrnné mouky a uděláme jíšku.
Po cca dvou minutách pražení jíšky přidáme bílky.Bílky zasmahnem a jíška se nám zdrcne na velké hrudky.Odstavíme z ohně a velké hrudky pěkně vařečkou roztrháme.

3
Done

Pak zásmažku vsypeme do vroucí polévky a vařečkou promícháme.Vaříme ještě 5 minut.Do polévky přidáme bylinky a popřípadě dosolíme.
Polévku doporučuji pro malé děti :-) ti jí milují :-D

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Špaldová bábovka
previous
Špaldová bábovka
next
Vepřové na pórku
Špaldová bábovka
previous
Špaldová bábovka
next
Vepřové na pórku