• Home
  • Fazolky na kyselo
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x cibule
3 pol.lžíce olivový olej
4 pol.lžíce žitná mouka
2 x Fazolky ve slaném nálevu konzerva K clasic 400g Kaufland
3/4 litru polotučné mléko
1 x masox
1 kv podravka
3 kv třtinový cukr
1/2 kv sůl
4 pol.lžíce ocet
4 pol.lžíce smetana 12%

Fazolky na kyselo

Jako dítě jsem fazolky na kyselo neměla ráda :-) ale teď je zbožnuji :-) Mnoho lidí dělá toto jídlo z čerstvých,nebo mražených fazolek a v tom je asi ten problém že to není moc oblíbené jídlo.Já začala používat fazolky ve slaném nálevu a tím fazolky na kyselo dostaly úplně jiný šmrnc.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 173 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Do kastrolu si odměříme 3 polévkové lžíce olivového oleje a přidáme cibulku nakrájenou na jemno.Když máme cibulku zlatavou, tak přidáme 4 polévkové lžíce žitné mouky.Pražíme za stálého míchání cca 4 minuty než nám začne mouka vonět. Po té zalijeme nálevem z fazolek,ale zatím jen nálev, fazolky si necháme na později. Přidáme 3/4 litru polotučného mléka, masox, 1 kv podravky. Povaříme 10 minut bez pokličky za občasného zamíchání.Po 10 minutách přidáme fazolky bez nálevu,ten už jsme použili.Přivedeme k varu a dochutíme 1 kv třtinového cukru a 1/2 kv soli. Odstavíme z plotny a přidáme cca 4 polévkové lžíce octa. Ocet doporučuji přidávat postupně a ochutnávat, přeci jen každý máme rád jinou sladkokyselost :-) . Nakonec zjemníme 4 polévkovými lžícemi 12% smetany. Fazolky na kyselo podáváme s vařeným bramborem.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

previous
Losos v bylinkové marinádě pečený na pánvi
next
Kančí guláš na víně
previous
Losos v bylinkové marinádě pečený na pánvi
next
Kančí guláš na víně

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..