Archiv receptů

postheadericon Fazolky na kyselo

Vytisknout recept
Fazolky na kyselo
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 40 min.
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 40 min.
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Cibulku si nakrájíme na jemno a osmažíme na olivovém oleji.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme 3 lžíce žitné mouky a popřípadě ještě trochu olivového oleje a uděláme jíšku.
    Fazolky na kyselo s vejci
  2. Když máme jíšku povařenou tak přidáme nálev z jedné sklenice fazolek a 3/4 litru mléka.Přidáme fazolky ze sklenice a půl, bujon a sůl.Když máte fazolky ve slaném nálevu,tak přidejte 2 kávové lžičky cukru.Pokud ve sladkokyselém,tak cukr nedávejte.Vaříme za občasného míchání cca 30 minut.Každé fazolky jsou jiné,tak po půl hodině vyzkoušejte jestli jsou fazolky měkké.
    Fazolky na kyselo s vejci
  3. Pokud máte fazolky s omáčkou řídké,tak si rozdělejte trochu žitné mouky ve studené vodě a ještě zahustěte omáčku.Pokud je vše v pořádku,tak přidejte 10 polévkových lžic smetany 12% a popřípadě dochuťte solí,cukrem a jestli jste měli fazolky ve slaném nálevu,tak cca 4 lžíce octa.Ale raději přidávejte po lžících a ochutnávejte.Každý má rád fazolky jinak kyselé.
    Fazolky na kyselo s vejci
  4. Jako příloha jsou dobré vejce na tvrdo bez žloutků,brambory,nebo žitné knedlíky.
    Fazolky na kyselo s vejci
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.