0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1,1 kg dýně hokaido 800 g čisté dužiny
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 x špetka pepř mletý
0,5 kv sůl
0,5 hrnku voda podlití hokaida
250 g rýže Sawi Parboiled &Wild Kaufland
1,5 litru voda na vaření rýže
1 x zeleninový bujón na vaření rýže
1 kv sůl na vaření rýže
2 x bílek
1 x Madeland Ftitness eidam
1 x špetka muškátový oříšek
1 hrst čerstvá petrželka
2 kv sůl
15 pol.lžic strouhanka
0,5 kv olivový olej na vymazání plechu

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hokaido karbanátky s divokou rýží

Tyto karbanátky mají jemnou chuť a přesto zvláštní že u jednoho určitě neskončíte :-D Jsou výborné i jen tak s jogurtovým dipem jako zdravá a lehká večeře.Chutné jsou jak teplé. tak i studené.

Vlastnosti:
  • Vegan

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 10 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Začneme dýní hokaido.Velikostně použijeme 1,10 kg s tím že budeme mít cca 800 g čisté hmoty.Protože u hokaida neloupeme slupku,tak dýni pořádně omyjeme.Po té odkrojíme stopku, bubáka a dýni rozkrojíme.Vydlabeme vnitřek a dýni nakrájíme na malé kousky.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje s jednou lžičkou soli.Když cibulka zezlátne,tak přidáme dýni na kousky,špetku soli a půl lžičky soli.Zalijeme půl hrnkem vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 až 25 minut aby byla dýně měkká.Občas promícháme a hlídáme podlití.Voda by se měla vyvařit, ale pokud je dýně ještě tvrdá,tak lehce podlijeme.Když je dýně měkká dáme vychladit.

2
Done

Když se nám dýně dusí,tak si dáme uvařit rýži. Do hrnce si dáme 1,5 litru vody, zeleninový bujón, lžičku soli a dáme vařit.Odvážíme si 250 g Sawi divoké rýže,kterou lze zakoupit v Kauflandu.Rýži předem propereme ve vodě,vsypeme do cedníku,propláchneme a nasypeme do hrnce s vodou.Vaříme 20 minut. Po té rýži vysypeme opět do cedníku,propláchneme studenou vodou a dáme vychladit.

3
Done

Do mísy si dáme vychlazenou a vidličkou rozmačkanou dýni, uvařenou rýži, dva bílky, nastrouhaný nízkotučný eidam na jemno, špetku muškátového oříšku, hrst čerstvé petrželky nasekané na jemno, dvě lžičky soli ( přidávejte postupně podle své chuťe ) a vše zahustíme 15 polévkovými lžicemi strouhanky.Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky,které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pomazaným rukou olivovým olejem.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 20 minut po té karbanátky opatrně obracečkou otočíme a pečeme dalších 20 až 25 minut do zlatava. Karbanátky lze podávat teplé i studené.Výborné jsou doplněné jogurtovým dipem. Jako příloha je ideální bramborová kaše,nebo zeleninový salát.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Zobrazení receptu

Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
previous
Špenátová polévka řezaná
next
Hokaido sýrový koláč – cheesecake
previous
Špenátová polévka řezaná
next
Hokaido sýrový koláč – cheesecake

Přidejte svůj komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

zithromax for strep throat

over the counter viagra

female pill