0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,1 kg dýně hokaido 800 g čisté dužiny
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 x špetka pepř mletý
0,5 kv sůl
0,5 hrnku voda podlití hokaida
250 g rýže Sawi Parboiled &Wild Kaufland
1,5 litru voda na vaření rýže
1 x zeleninový bujón na vaření rýže
1 kv sůl na vaření rýže
2 x bílek
1 x Madeland Ftitness eidam
1 x špetka muškátový oříšek
1 hrst čerstvá petrželka
2 kv sůl
15 pol.lžic strouhanka
0,5 kv olivový olej na vymazání plechu

Hokaido karbanátky s divokou rýží

Tyto karbanátky mají jemnou chuť a přesto zvláštní že u jednoho určitě neskončíte :-D Jsou výborné i jen tak s jogurtovým dipem jako zdravá a lehká večeře.Chutné jsou jak teplé. tak i studené.

Features:
  • Vegan

Ingredients

Directions

Share
(Visited 106 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Začneme dýní hokaido.Velikostně použijeme 1,10 kg s tím že budeme mít cca 800 g čisté hmoty.Protože u hokaida neloupeme slupku,tak dýni pořádně omyjeme.Po té odkrojíme stopku, bubáka a dýni rozkrojíme.Vydlabeme vnitřek a dýni nakrájíme na malé kousky.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje s jednou lžičkou soli.Když cibulka zezlátne,tak přidáme dýni na kousky,špetku soli a půl lžičky soli.Zalijeme půl hrnkem vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 až 25 minut aby byla dýně měkká.Občas promícháme a hlídáme podlití.Voda by se měla vyvařit, ale pokud je dýně ještě tvrdá,tak lehce podlijeme.Když je dýně měkká dáme vychladit.

2
Done

Když se nám dýně dusí,tak si dáme uvařit rýži. Do hrnce si dáme 1,5 litru vody, zeleninový bujón, lžičku soli a dáme vařit.Odvážíme si 250 g Sawi divoké rýže,kterou lze zakoupit v Kauflandu.Rýži předem propereme ve vodě,vsypeme do cedníku,propláchneme a nasypeme do hrnce s vodou.Vaříme 20 minut. Po té rýži vysypeme opět do cedníku,propláchneme studenou vodou a dáme vychladit.

3
Done

Do mísy si dáme vychlazenou a vidličkou rozmačkanou dýni, uvařenou rýži, dva bílky, nastrouhaný nízkotučný eidam na jemno, špetku muškátového oříšku, hrst čerstvé petrželky nasekané na jemno, dvě lžičky soli ( přidávejte postupně podle své chuťe ) a vše zahustíme 15 polévkovými lžicemi strouhanky.Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky,které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pomazaným rukou olivovým olejem.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 20 minut po té karbanátky opatrně obracečkou otočíme a pečeme dalších 20 až 25 minut do zlatava. Karbanátky lze podávat teplé i studené.Výborné jsou doplněné jogurtovým dipem. Jako příloha je ideální bramborová kaše,nebo zeleninový salát.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

previous
Špenátová polévka řezaná
next
Hokaido sýrový koláč – cheesecake
previous
Špenátová polévka řezaná
next
Hokaido sýrový koláč – cheesecake

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..