Archiv receptů

postheadericon Holandské řízky z hlívy ústřičné

Vytisknout recept
Holandské řízky z hlívy ústřičné
Výborné Holanďáky,rodina ani nepozná že nejsou z mletého masa :-)
Doba přípravy 40 min
Doba vaření 40 min
Porce
řízečků
Suroviny
Doba přípravy 40 min
Doba vaření 40 min
Porce
řízečků
Suroviny
Pokyny
  1. Pokud je to možné,tak si brambory uvaříme ve slupce den předem.Pokud ne,tak je dáme vařit jako první na 20 až 30 minut než budou měkké.Pak je dáme vychladit.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  2. Hlívu ústřičnou si nakrájíme na malé nudličky.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  3. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit do olivového oleje do kterého přidáme lžičku soli.Když máme cibulku zlatavou tak přidáme hlívu nakrájenou na nudličky,půl lžičky drceného kmínu a podlijeme vodou.Dusíme 20 minut pod pokličkou,pak pokličku sundáme a necháme odpařit zbylou vodu.Když máme vodu odpařenou,tak sundáme z plotny a necháme důkladně vychladit.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  4. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno,nízkotučný sýr také.Oboje dáme do mísy a přidáme vychladlou hlívu,2 bílky,pepř,1/4 káv.lžičky tymiánu.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  5. Vše zamícháme a pokud je potřeba tak přidáme 1/4 káv.lžičky soli.Směs dáme na 10 minut do chladna.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  6. Ze směsi tvoříme kuličky,které obalíme v celozrnné hladké mouce a pak kuličku lehce rozmáčkneme,aby nám vznikl holandský řízeček.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  7. Řízečky obalujeme v trojobalu z bílků s mlékem a celozrnné strouhance.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  8. Po té řízečky smažíme z prudka na olivovém oleji do zlatova z obou stran.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
  9. Holandské řízečky z hlívy ústřičné podáváme s bramborovou kaší,bramborem,ale jsou výborné i za studena v housce na svačinku.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.