Archiv receptů

postheadericon Houbovka z hlívy ústřičné

Vytisknout recept
Houbovka z hlívy ústřičné
Výborná omáčka z tak oblíbené a zdravé hlívy ústřičné.
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porce
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 35 minut
Porce
porce
Pokyny
  1. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne tak si nakrájíme hlívu na nudličky.
    Houbovka z hlívy ústřičné
  2. Když máme cibulku zlatavou tak přidáme mletou sladkou papriku,zasmahneme a podlijeme trochou vody aby nám paprika nezhořkla.Pak přidáme ostatní koření,bujon,hlívu a zalijeme vodou.Vaříme 30 minut.
    Houbovka z hlívy ústřičné
  3. Omáčku zahustíme buď celozrnnou moukou rozmíchanou ve vodě,hraškou,nebo jíškou.Povaříme ještě 5 minut a nakonec přidáme polévkovou lžíci smetany,aby omáčka dostala krémovou chuť.
  4. Houbovka z hlívy ústřičné je výborná s rýží.Ale určitě by byla výborná i s celozrnným houskovým knedlíkem.
    Houbovka z hlívy ústřičné
  5. Nebo lze servírovat žemlové knedlíky.
Poznámky k receptu

Žitný knedlík

Žitný knedlík

Žemlové knedlíky

Žemlové knedlíky

Celozrnné pšeničné houskové knedlíky

Celozrnné pšeničné houskové knedlíky

Houskové knedlíky ze špaldové mouky

Špaldové houskové knedlíky

Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.