0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x cibule větší
olivový olej
1 kv sůl do oleje
3 kv sladká paprika mletá
1 balení hlíva ústřičná
2 kv houbové koření
1/2 kv drcený kmín
4 kuličky pepř celý
1 x masox nebo natur bujon
1 litr voda
3/4 hrnku voda na zahuštění
5 pol.lžic celozrnná mouka na zahuštění,nebo lze zahustit hraškou
1 pol.lžíce smetana 12%

Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná omáčka z tak oblíbené a zdravé hlívy ústřičné.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 198 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne tak si nakrájíme hlívu na nudličky. Když máme cibulku zlatavou tak přidáme mletou sladkou papriku, zasmahneme a podlijeme trochou vody, aby nám paprika nezhořkla.Pak přidáme ostatní koření,bujon,hlívu a zalijeme vodou.Vaříme 30 minut.

    2
    Done

    Omáčku zahustíme buď celozrnnou moukou rozmíchanou ve vodě,hraškou,nebo jíškou.Povaříme ještě 5 minut a nakonec přidáme polévkovou lžíci smetany,aby omáčka dostala krémovou chuť.Houbovka z hlívy ústřičné je výborná s rýží. Ale určitě by byla výborná i s celozrnným houskovým knedlíkem, nebo žemlovým.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Bílá špenátová polévka
    previous
    Bílá špenátová polévka
    Perníková bábovka s celozrnnou moukou
    next
    Perníková bábovka s celozrnnou moukou
    Bílá špenátová polévka
    previous
    Bílá špenátová polévka
    Perníková bábovka s celozrnnou moukou
    next
    Perníková bábovka s celozrnnou moukou

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..