Archiv receptů

postheadericon Hovězí na cibuli s rozmarýnem

Vytisknout recept
Hovězí na cibuli s rozmarýnem
Kdo miluje hovězí masíčko,tak určitě doporučuji vyzkoušet :-)
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 55 min.
Porce
osoby
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 55 min.
Porce
osoby
Pokyny
  1. Cibule si nakrájíme na půlměsíčky a dáme smažit na olivový olej do kterého si dáme kávovou lžičku soli.Když už nám začne cibulka zlátnout,tak jí v hrnci přesuneme k jedné straně a orestujeme hovězí plátky z obou stran.Pokud nemáme cibulku ještě zlatavou,tak si orestované plátky vyndáme na talířek a cibulku doděláme.
  2. Když je cibulka zlatavá,vrátíme maso do hrnce a přidáme rozmarýn,drcený kmín,pepř,sojovku a naturbujon.Vše zalijeme 0,75l vody a dáme vařit.V tlakovém hrnci 45 minut.V klasickém cca 1h 50 minut s tím že doléváme vodu dle potřeby.V mikrovlnné troubě na 170°C+250W 1h 40 minut.
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
  3. Když máme masíčko měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.Pokud máte rádi plátky hovězího takové jako ve školní jídelně,tak plátky vyndejte z omáčky na talířek a jen přikryjte utěrkou.Pokud nemáte rádi tento typ,ale raději pěkně nasáklé omáčkou,vyndejte plátky masa do uzavíratelné misky a hned přiklopte.Rozmixovanou omáčku zahustíme hraškou rozmíchanou ve vodě,nebo celozrnnou moukou s vodou,nebo použijeme jíšku.
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
  4. Podáváme s vařeným bramborem a hráškem.Vhodná by byla i rýže,jen by bylo potřeba při vaření dát více vody (1,25 l) aby bylo dostatek omáčky .
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.