0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700 g libové hovězí maso
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
2 kv sladká paprika mletá
1 x Moravanka od Hamé
1 x zeleninový bujón
1 kv rozmarýn drcený
5 kuliček pepř celý
1,25 litru voda
tmavá jíška nebo hraška může se zahustit i celozrnnou moukou s vodou
1 1/2 kv třtinový cukr
1/2 kv sůl na dochucení

Hovězí na Moravance

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Zelenina z Moravanky dodá masíčku a omáčce skvělou chuť :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 395 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli. Maso si očistíme a nakrájíme na kostky.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme maso a osmahneme ze všech stran.Když máme maso zatažené,tak přidáme mletou sladkou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody. Otevřeme si Moravanku a okurky s cibulkami nakrájíme na kousky.Pak přidáme do hrnce a přilijeme zbytek Moravanky i s nálevem.Přidáme bujon,pepř a rozmarýn. Zalijeme 1,25l vody a vaříme v tlakovém hrnci 40 minut a v mikrovlnné troubě 180°C +250W 45 minut +180 °C 20 minut. V klasickém hrnci pod pokličkou na mírném stupni cca 1h40 minut s tím že občas zamícháme a přidáme vodu.

    2
    Done

    Když máme maso měkké,tak si omáčku zahustíme.Buď použijeme tmavou jíšku od Knorr,nebo si rozděláme žitnou mouku ve vodě.Nebo použijeme Hrašku s vodou.Tu si rozkvrdláme v hrnku v poměru 5 polévkových lžic hrašky a zalijeme studenou vodou.Pořádně rozkvrdláme a vlijeme do vroucí omáčky jako bychom zahušťovali moukou s vodou.Povaříme 5 minut.Když použijeme hrašku,tak už není třeba dosolovat,hraška je sama o sobě trochu ochucená.Pokud jsme použili na dochucení jíšku,tak popřípadě dosolíme.A přidáme třtinový cukr. Pokud chceme malou změnu lze omáčku zjemnit 3 pol.lžícemi nízkotučné smetany. Jako přílohu k omáčce můžeme použít rýži,bezvaječné těstoviny,rýžové nudle,celozrnné knedlíky.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Hovězí Roštěnky
    previous
    Roštěnky
    next
    Zelňačka Couračka
    Hovězí Roštěnky
    previous
    Roštěnky
    next
    Zelňačka Couračka

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..