Archiv receptů

postheadericon Hovězí na Moravance

Vytisknout recept
Hovězí na Moravance
Výborná zeleninová omáčka.Můžeme použít i kuřecí nebo krůtí masíčko.
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 50 min.
Porce
osob
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 50 min.
Porce
osob
Pokyny
  1. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje.Maso si očistíme a nakrájíme na kostky.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme maso a osmahneme ze všech stran.Když máme maso zatažené,tak přidáme sladkou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody.
    Hovězí na Moravance
  2. Otevřeme si Moravanku a okurky s cibulkami nakrájíme na kousky.Pak přidáme do hrnce a přilijeme zbytek Moravanky i s nálevem.Přidáme bujon,sůl,pepř,cukr,rozmarýn.
    Hovězí na Moravance
  3. Zalijeme vodou a vaříme v tlakovém hrnci 40 minut a v mikrovlnné troubě 180°C +250W 45 minut +180 °C 20 minut.
    Hovězí na Moravance
  4. Když máme maso měkké,tak si omáčku zahustíme.Buď použijeme jíšku,nebo si rozděláme žitnou mouku ve vodě.Nebo použijeme Hrašku.Tu si rozkvrdláme v hrnku v poměru 5 polévkových lžic hrašky a zalijeme studenou vodou.Pořádně rozkvrdláme a vlijeme do vroucí omáčky jako bychom zahušťovali moukou s vodou.Povaříme 5 minut.Když použijeme hrašku,tak už není třeba dosolovat,hraška je sama o sobě trochu ochucená.Pokud jsme použili na dochucení jíšku,tak popřípadě dosolíme.
    Masíčko na moravance
  5. Omáčku podáváme s rýží,těstovinami,nebo celozrnným knedlíkem.
    Hovězí na Moravance
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.