0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
700 g libové hovězí maso
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
2 kv sladká paprika mletá
1 x Moravanka od Hamé
1 x zeleninový bujón
1 kv rozmarýn drcený
5 kuliček pepř celý
1,25 litru voda
tmavá jíška nebo hraška může se zahustit i celozrnnou moukou s vodou
1 1/2 kv třtinový cukr
1/2 kv sůl na dochucení

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hovězí na Moravance

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Zelenina z Moravanky dodá masíčku a omáčce skvělou chuť :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 237 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli. Maso si očistíme a nakrájíme na kostky.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme maso a osmahneme ze všech stran.Když máme maso zatažené,tak přidáme mletou sladkou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody. Otevřeme si Moravanku a okurky s cibulkami nakrájíme na kousky.Pak přidáme do hrnce a přilijeme zbytek Moravanky i s nálevem.Přidáme bujon,pepř a rozmarýn. Zalijeme 1,25l vody a vaříme v tlakovém hrnci 40 minut a v mikrovlnné troubě 180°C +250W 45 minut +180 °C 20 minut. V klasickém hrnci pod pokličkou na mírném stupni cca 1h40 minut s tím že občas zamícháme a přidáme vodu.

    2
    Done

    Když máme maso měkké,tak si omáčku zahustíme.Buď použijeme tmavou jíšku od Knorr,nebo si rozděláme žitnou mouku ve vodě.Nebo použijeme Hrašku s vodou.Tu si rozkvrdláme v hrnku v poměru 5 polévkových lžic hrašky a zalijeme studenou vodou.Pořádně rozkvrdláme a vlijeme do vroucí omáčky jako bychom zahušťovali moukou s vodou.Povaříme 5 minut.Když použijeme hrašku,tak už není třeba dosolovat,hraška je sama o sobě trochu ochucená.Pokud jsme použili na dochucení jíšku,tak popřípadě dosolíme.A přidáme třtinový cukr. Pokud chceme malou změnu lze omáčku zjemnit 3 pol.lžícemi nízkotučné smetany. Jako přílohu k omáčce můžeme použít rýži,bezvaječné těstoviny,rýžové nudle,celozrnné knedlíky.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Hovězí Roštěnky
    previous
    Roštěnky
    next
    Zelňačka Couračka
    Hovězí Roštěnky
    previous
    Roštěnky
    next
    Zelňačka Couračka

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.