0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
cca 400g hovězí maso libové
1x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
4 kv sladká paprika mletá
2 kv podravka
4 kv halali
5 x pepř celý
5 x nové koření celé
1 x zeleninový bujón
1 kv třtinový cukr
1,2 litry voda
7 pol.lžic Sosenfix škrobová jíška RUF Kaufland
3 pol.lžíce smetana 12%
1 kv sůl

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice je výborná omáčka s jemnou chutí a vůní po červené paprice.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 78 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme jednu kávovou lžičku soli. Než cibulka zezlátne tak si nakrájíme masíčko. To pak přidáme k cibulce a opečeme ze všech stran. Když je masíčko zatáhlé, tak přihodíme 4kv mleté sladké papriky a promícháme.Podlijeme trochou vody,aby se nám paprika nepřipálila ( mohla by zhořknout ).Dál přidáme 2kv podravky, 4kv halali, 5x pepř celý, 5x nové koření celé, 1kv třtinového cukru, 1x zeleninový bujon.Zalijeme 1,2 litry vody a dáme vařit v tlakovém hrnci 40 minut. V normálním hrnci pod pokličkou cca 1h 30 minut.Když máme masíčko měkké, tak omáčku zahustíme škrobovou jíškou RUF. Cca 7 pol.lžic a povaříme 2 minuty.Po té zjemníme 3 pol.lžícemi nízkotučné smetany.Případně dosolíme 1kv soli. Omáčku lze podávat s těstovinami, knedlíkem či rýží.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Domácí hermelínová pomazánka
    next
    Cibulový čaj na chřipku
    previous
    Domácí hermelínová pomazánka
    next
    Cibulový čaj na chřipku