Archiv receptů

postheadericon Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem

Vytisknout recept
Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
Výborný gulášek, který chutná jako ten pravý hospodský a to díky chlebu :-)
Chod Omáčka
Kuchyň Česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
porcí
Chod Omáčka
Kuchyň Česká
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
porcí
Pokyny
  1. Cibule si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Cibulku osmažíme pořádně do hněda.
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
  2. Než se nám cibulka osmaží tak si nakrájíme masíčko na kostky.Které pak přidáme k osmažené cibulce.Maso osmažíme a přidáme sladkou mletou papriku,gulášové koření,masox,majoránku pepř.Červenou a zelenou papriku nakrájenou na nudličky.Nakonec přidáme Hradišťanku Hamé.Vše zalijeme 1,25 litrem vody a vaříme v tlakovém hrnci 40 minut v klasickém cca 1h 45 minut.
  3. Starší žitný chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na malé kousky.Můžete použít i tvrdý chléb, který rozdrtíte na malé kousky.
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
  4. Když máme maso měkké tak přidáme chléb a vaříme 10 minut než se kousky chleba rozvaří.Nakonec dochutíme třtinovým cukrem.
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
  5. Gulášek podáváme s bezvaječnými těstovinami,nebo celozrnným houskovým knedlíkem.Ale určitě by byl výborný i s čerstvým pečivem.
    Hradišťanský guláš zahuštěný žitným chlebem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.