0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
3 pol.lžíce ovesné vločky
2 x mrkev
1 x květák
1 x zeleninový bujón
1 kv sůl
1,5 kv kmín drcený
1,2 litru voda
hrst čerstvá petrželka

Hustá květáková polévka z Krkonoš

Tento recept pochází z Krkonoš od starých chudých budařů. Recept je velmi jednoduchý a z mála surovin nakrmíte velkou rodinu :-)

Vlastnosti:
  • polévka

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 93 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Vločky dáme do hrnce a pražíme na sucho cca 2 minuty než začnou vonět.Pak přidáme očištěnou mrkev,kterou jsme si nastrouhali na hrubo a pražíme opět 2 minuty na sucho.Pak přidáme rozebraný květák na malé kousky,zalijeme 1,2 litrem vody.Přidáme zeleninový bujón,sůl,kmín a dáme vařit na 35 minut pod pokličku na mírném stupni.

2
Done

Když máme květák měkký,tak ho vidličkou rozšťoucháme na malé kousky a přihodíme hrst čerstvé petrželky na jemno.Pokud by jste chtěli ještě vydatnější polévku :-) můžete v polévce rozkvedlat jeden bílek :-) ale nemusí tam být.I tak je polévka hustá.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

previous
Lečo se sojovým párkem
next
Bábovka Hokaido
previous
Lečo se sojovým párkem
next
Bábovka Hokaido