0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 hrnek jáhly
4 hrnky polotučné mléko jablkového moštu pro bezlepkovou dietu
1 špetka sůl
3 pol.lžíce třtinový cukr nebo sirup
2 pol.lžíce flora
1 kv mletá skořice
4 x jablka na hrubo nastrouhané
1 hrnek švestkový kompot

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jáhelník

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Máte rádi rýžový nákyp ? Tak si zamilujete Jáhelník :-) Může se podávat jako hlavní jídlo,tak i jako vydatný moučník,nebo odpolední svačinka.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 77 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Pokud by jste chtěli dělat Jáhelník pro více,nebo méně lidí,tak poměr jáhel a mléka musí být 1 : 4 .

    2
    Done

    Jáhly je potřeba jako první minimálně 4 x spařit horkou vodou,aby ztratily hořkost.V rychlovarné konvici si uvaříme vodu a jáhly zalijeme horkou vodou,tak aby byly ponořené a slijeme.Opakujeme min. 4 krát.Pak jáhly zalijeme mlékem,přidáme špetku soli a Jáhly vaříme na mírném ohni za občasného míchání cca 30 minut,aby nám vznikla kaše.Pro bezlepkovou dietu vaříme jáhly v jablkovém moštu.

    3
    Done

    Když máme jáhlovou kaši uvařenou,tak odstavíme z plotny a přidáme dvě lžíce Flory,třtinový cukr,nebo med na oslazení.Můžeme osladit i agave,rýžovým,nebo javorovým sirupem.Kaši pořádně promícháme.

    4
    Done

    Připravíme si formu,pekáček,nebo mísu z varného skla.Vymažeme margarínem a na dno dáme třetinu kaše.Pokud děláte z poloviční dávky,tak polovinu kaše.Na kaši navrstvíme jablka nastrouhaná na hrubo,posypeme skořicí a pokud jsou jablka kyselá,tak skořicovým cukrem.Navrstvíme opět jáhlovou kaši na kterou dáme švestkový kompot,nebo kompot který máte rádi.Já použila švestko-hruškový.Mohou se použít i švestky čerstvé,nebo sušené,ale ty předem namočte do teplé vody.

    5
    Done

    Pokud děláte Jáhelník z poloviční dávky,tak už máte hotovo a dáme péct.Jinak na švestky navrstvíme zbytek Jáhlové kaše a můžeme dát pár švestiček nahoru jako ozdobu.Jáhelník pečeme na 180°C cca 40 - 50 minut.V mikrovlnné troubě 170°C +100W cca 40 - 50 minut.
    Jáhelník by měl mít po upečení zlatavou kůrčičku.

    6
    Done

    Jáhelník podáváme posypaný skořicovým moučkovým cukrem,nebo politý šťávou ze švestkového kompotu.Jáhelník je výborný i za studena jako moučník,nebo odpolední svačinka.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Těstoviny s tofu
    previous
    Zbědovaná vege-kolínka
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné
    next
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné
    Těstoviny s tofu
    previous
    Zbědovaná vege-kolínka
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné
    next
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.