0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 hrnek jáhly
4 hrnky polotučné mléko jablkového moštu pro bezlepkovou dietu
1 špetka sůl
3 pol.lžíce třtinový cukr nebo sirup
2 pol.lžíce flora
1 kv mletá skořice
4 x jablka na hrubo nastrouhané
1 hrnek švestkový kompot

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jáhelník

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Máte rádi rýžový nákyp ? Tak si zamilujete Jáhelník :-) Může se podávat jako hlavní jídlo,tak i jako vydatný moučník,nebo odpolední svačinka.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 67 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Pokud by jste chtěli dělat Jáhelník pro více,nebo méně lidí,tak poměr jáhel a mléka musí být 1 : 4 .

    2
    Done

    Jáhly je potřeba jako první minimálně 4 x spařit horkou vodou,aby ztratily hořkost.V rychlovarné konvici si uvaříme vodu a jáhly zalijeme horkou vodou,tak aby byly ponořené a slijeme.Opakujeme min. 4 krát.Pak jáhly zalijeme mlékem,přidáme špetku soli a Jáhly vaříme na mírném ohni za občasného míchání cca 30 minut,aby nám vznikla kaše.Pro bezlepkovou dietu vaříme jáhly v jablkovém moštu.

    3
    Done

    Když máme jáhlovou kaši uvařenou,tak odstavíme z plotny a přidáme dvě lžíce Flory,třtinový cukr,nebo med na oslazení.Můžeme osladit i agave,rýžovým,nebo javorovým sirupem.Kaši pořádně promícháme.

    4
    Done

    Připravíme si formu,pekáček,nebo mísu z varného skla.Vymažeme margarínem a na dno dáme třetinu kaše.Pokud děláte z poloviční dávky,tak polovinu kaše.Na kaši navrstvíme jablka nastrouhaná na hrubo,posypeme skořicí a pokud jsou jablka kyselá,tak skořicovým cukrem.Navrstvíme opět jáhlovou kaši na kterou dáme švestkový kompot,nebo kompot který máte rádi.Já použila švestko-hruškový.Mohou se použít i švestky čerstvé,nebo sušené,ale ty předem namočte do teplé vody.

    5
    Done

    Pokud děláte Jáhelník z poloviční dávky,tak už máte hotovo a dáme péct.Jinak na švestky navrstvíme zbytek Jáhlové kaše a můžeme dát pár švestiček nahoru jako ozdobu.Jáhelník pečeme na 180°C cca 40 - 50 minut.V mikrovlnné troubě 170°C +100W cca 40 - 50 minut.
    Jáhelník by měl mít po upečení zlatavou kůrčičku.

    6
    Done

    Jáhelník podáváme posypaný skořicovým moučkovým cukrem,nebo politý šťávou ze švestkového kompotu.Jáhelník je výborný i za studena jako moučník,nebo odpolední svačinka.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Těstoviny s tofu
    previous
    Zbědovaná vege-kolínka
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné
    next
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné
    Těstoviny s tofu
    previous
    Zbědovaná vege-kolínka
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné
    next
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill