• Úvod
  • Pečení
  • Jáhlové kuličky – kokosové,čokoládové,dýňové …….
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
3/4 hrnku jáhly
2 hrnky polotučné mléko sojové mléko
1 špetka sůl
1/4 hrnku třtinový cukr
1/2 hrnku kokos
1/2 hrnku nastrouhaná máslová dýně
1/4 hrnku kokos do dýňových kuliček
2 pol.lžíce sirup nebo med
kokos,kakao,ořechy mleté na obalení
mandle

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jáhlové kuličky – kokosové,čokoládové,dýňové …….

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Chuťově výborné nepečené cukroví.Doporučuji všem jako náhradu za klasické rafaelo,které jsou pro mnoho z nás kalorická bomba :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 145 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si musíme jáhly spařit,aby jsme je zbavily hořkosti.V rychlovarné konvici si uvaříme cca litr vody.Jáhly si odměříme do misky a postupně je přeléváme horkou vodou z konvice,sléváme a opět přeléváme.Jáhly doporučuji takto spařit minimálně 4 krát.

    2
    Done

    Když máme jáhly spařené,tak je přidáme do kastrolu s mlékem a přidáme špetku soli.Můžeme použít také mléko sojové.Vaříme 15 až 20 minut na mírném plameni ,aby nám vznikla hustá kaše.

    3
    Done

    Do uvařené kaše přimícháme cukr,med a můžeme přidat lžíci flory.Ale není to nutné.

    4
    Done

    Aby byly kuličky jemné a krémové,tak kaši rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.Po té přimícháme kokos,popřípadě ještě dosladíme.

    5
    Done

    Vzniklou hmotu rozdělíme do misek pokud chceme dělat různé druhy kuliček.Já dělala kokosový základ a dýňový.Do hmoty na dýňové kuličky přidáme na jemno nastrouhanou máslovou dýni,trochu medu a kokos na zahuštění,protože dýně je vodnatá.Když chcete dělat kakaový základ,tak přidáme trochu kakaa.Takto připravené hmoty dáme do ledničky nejlépe do druhého dne.

    6
    Done

    Pak už jen z jáhlového základu vytváříme kuličky,do středu vtlačíme mandli a obalujeme buďto v kokosu,kakau,nebo v mletých oříškách.Kuličky dáme ztuhnout do ledničky a můžeme podávat.

    7
    Done

    Tento jáhlový základ je variabilní,proto z jednoho základu můžete vykouzlit několik druhů kuliček najednou.Kuličky uchováváme v chladnu.Trvanlivost je cca týden u dýňových a cca čtrnáct dní u ostatních,proto doporučuji zamrazit.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Květákovo-pórkový krém
    previous
    Květákovo-pórkový krém
    Dýňový špaldový chlebíček
    next
    Dýňový špaldový chlebíček
    Květákovo-pórkový krém
    previous
    Květákovo-pórkový krém
    Dýňový špaldový chlebíček
    next
    Dýňový špaldový chlebíček

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.