Archiv receptů

postheadericon Jáhlové kuličky – kokosové,čokoládové,dýňové …….

Vytisknout recept
Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
Chuťově výborné nepečené cukroví.Doporučuji všem jako náhradu za klasické rafaelo,které jsou pro mnoho z nás kalorická bomba :-)
Doba přípravy 40 min
Doba vaření 20 min
Porce
kuliček
Doba přípravy 40 min
Doba vaření 20 min
Porce
kuliček
Pokyny
  1. Jako první si musíme jáhly spařit,aby jsme je zbavily hořkosti.V rychlovarné konvici si uvaříme cca litr vody.Jáhly si odměříme do misky a postupně je přeléváme horkou vodou z konvice,sléváme a opět přeléváme.Jáhly doporučuji takto spařit minimálně 4 krát.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
  2. Když máme jáhly spařené,tak je přidáme do kastrolu s mlékem a přidáme špetku soli.Můžeme použít také mléko sojové.Vaříme 15 až 20 minut na mírném plameni ,aby nám vznikla hustá kaše.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
  3. Do uvařené kaše přimícháme cukr,med a můžeme přidat lžíci flory.Ale není to nutné.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
  4. Aby byly kuličky jemné a krémové,tak kaši rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.Po té přimícháme kokos,popřípadě ještě dosladíme.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
  5. Vzniklou hmotu rozdělíme do misek pokud chceme dělat různé druhy kuliček.Já dělala kokosový základ a dýňový.Do hmoty na dýňové kuličky přidáme na jemno nastrouhanou máslovou dýni,trochu medu a kokos na zahuštění,protože dýně je vodnatá.Když chcete dělat kakaový základ,tak přidáme trochu kakaa.Takto připravené hmoty dáme do ledničky nejlépe do druhého dne.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
  6. Pak už jen z jáhlového základu vytváříme kuličky,do středu vtlačíme mandli a obalujeme buďto v kokosu,kakau,nebo v mletých oříškách.Kuličky dáme ztuhnout do ledničky a můžeme podávat.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
  7. Tento jáhlový základ je variabilní,proto z jednoho základu můžete vykouzlit několik druhů kuliček najednou.Kuličky uchováváme v chladnu.Trvanlivost je cca týden u dýňových a cca čtrnáct dní u ostatních,proto doporučuji zamrazit.
    Jáhlové kuličky - kokosové,čokoládové,dýňové .......
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Hlavní jídla
Polévky
Omáčky
Zeleninová jídla
Těstoviny,rýže,brambory
Knedlíky,noky a další ..
Sladká jídla
Domácí light pomazánky
Light suroviny