0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
cca 1 kg kančí kýta z divočáka
3 x cibule
olivový olej
2 dcl červené víno suché víno Merlot nebo Cabernet Sauvignon
10 x jalovec celý
8 x nové koření celé
5 x pepř celý
3 x bobkový list
2 kv sůl
2 pol.lžíce sladká paprika mletá
3 pol.lžíce kečup jemný
1 x masox Guláš Vitana
2 pol.lžíce pikantní marmeláda rybízová,višňová
1,25 litru voda
tmavá jíška Knorr

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kančí guláš na víně

Kančí gulášek na víně je fantastický receptík z divočáka. Kombinace divokého koření a dobrého červeného vína vám zaručí famózní pochoutku, která se rozplývá na jazyku :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 45 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si nakrájíme cibule na jemno a dáme zezlátnout na trochu olivového oleje. Než nám cibulka zezlátne tak si nakrájíme kančí kýtu na kostky.Na toto množství cca 800 až 1000 g masa na pět porcí.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme kostky masa a ze všech stran masíčko orestujeme. Po té přilijeme dvě deci dobrého suchého vína.Já používám Cabernet Sauvignon :-) .Přihodíme 10 kuliček jalovce, 8 nového koření, 5x pepř celý, 3 bobkové listy a necháme redukovat víno bez pokličky na vysoký stupeň za občasného zamíchání. Trvá to cca 10 minut.Víno by se mělo vypařit.
    Po té přidáme 2 kv soli, 2 pl sladké papriky mleté, 3 pl kečupu jemného, 1x masox do guláše od Vitany a 2 pl pikantní marmelády. Vše zalijeme 1,25 litry vody.Vaříme v tlakovém hrnci 45 minut. V normálním hrnci pod pokličkou s tím že budete muset přidat během vaření trochu vody cca 1h 30 minut.Zahustíme tmavou jíškou.Jíšku povaříme 3 minuty. případně dosolíme.

    2
    Done

    Kančí gulášek na víně doporučuji podávat s kulatými knedlíky,nebo žemlovými, ale určitě by se hodil i špaldový či žitný knedlík :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Fazolky na kyselo
    next
    Křenová omáčka s hovězím masem
    previous
    Fazolky na kyselo
    next
    Křenová omáčka s hovězím masem

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.