0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapustové holandské řízky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Vlastnosti:

    Milujete Holandské řízky z mletého masa??Tak zde je lehčí varianta s výbornou plnou chutí a přesto lehce stravitelné a hlavně zdravější a dietnější :-)

    • 90 min.
    • Osob 12
    • Střední

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 79 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si rozebereme hlavičku kapusty na jednotlivé listy u kterých odřízneme tvrdé košťály u spodku každého listu.Jde to jednoduše ostrým nožem vyřízneme jakoby písmeno V.Takto připravené listy vložíme do hrnce,zalijeme vodou,přidáme 2 kv soli a dáme vařit na 30 minut.Po té vodu slijeme a kapustu dáme vychladit.

    2
    Done

    Než se nám kapusta uvaří,tak si nastrouháme na jemno sýr a na hrubo uzenou kýtu.Dále si nakrájíme housky na menší kusy a zalijeme mlékem tak,aby se housky nasákly.Pak přebytečné mléko vymačkáme z housky a tu přidáme k nastrouhanému sýru s uzeným.Když máme kapustové listy uvařené a vychlazené,tak je nakrájíme na nudličky a přidáme do mísy.Dále přidáme jeden bílek,malou cibuli nakrájenou na jemno, 2 kv podravky a pepř.Vše dobře promícháme.Pak přidáme 10 polévkových lžic strouhanky,vše prohněteme nejlépe rukou a dáme na 10 minut do ledničky.

    3
    Done

    Z těsta si vytvoříme nejprve kuličky .Ty obalíme v celozrnné mouce,pak vložíme do bílku rozmíchaného s mlékem a špetkou soli a pak vložíme do strouhanky.Lehce obalíme strouhankou a jemně splácneme v dlani,aby se nám vytvořil karbanátek.Pak ještě zahladíme případně ještě obalíme ve strouhance.Karbanátky pečeme jen na troše olivového oleje a pečeme zprudka,protože když zůstane karbanátek příliš dlouho na pánvi,začne vytékat sýr.Z této dávky by mělo být cca 12 ks karbanátků.Kapustové holandské řízky podáváme s bramborovou kaší, bramborem, zeleninovým salátem, nebo můžeme vložit do housky a připravit si tím výbornou svačinu do školy či do zaměstnání.Dobrou chuť :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Dušené hovězí
    previous
    Hovězí na divoko
    next
    Meruňkové knedlíky špaldové
    Dušené hovězí
    previous
    Hovězí na divoko
    next
    Meruňkové knedlíky špaldové