0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g kapusta
2 kv sůl do vody
1 hrnek sušené houby
1 x jarní cibulka může být i normální cibule
1 x bílek
2 x celozrnná houska
7 pol.lžic celozrnná strouhanka
1/2 hrnku polotučné mléko na namočení housek
2 kv podravka
1/2 kv sůl
1 kv kmín drcený
1 špetka pepř mletý
1 hrst pažitka a petrželka
celozrnná mouka na obalení
olivový olej

Kapustové karbanátky s houbama

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborné karbanátky :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 123 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Kapustu rozebereme na listy,tuhé košťály odstraníme tím že je vyřízneme do Vé a takto připravené listy dáme vařit do osolené vody cca půl hodiny než budou listy měkké.Po té dáme listy vychladit.Jarní cibulku si nakrájíme a osmahneme na trošce olivového oleje.Pak přidáme sušené houby,osolíme,opepříme a okmínujem.Houby podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 min.Občas zamícháme a kontrolujeme aby voda nebyla vyvařená a houby se nepřipekly.Podušené houby dáme také vychladit.

    2
    Done

    Když máme kapustové listy vychladlé,tak je nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme vychladlé podušené houby,housky předem namočené v mléce(housky namočit do mléka,ale pak vyždímat přebytečné mléko),2 kv podravky,pepř,bylinky,bílek a cca sedm lžic strouhanky.Vše smícháme a vyzkoušíme jestli jdou vytvořit karbanátky.Pokud je hmota příliš lepivá, tak přidejte strouhanku po té dáme směs na chvilku do chladničky.Ze směsi si jako první udělejte kuličky,všechny stejně velké.Po té začněte tvořit karbanátky a obalovat v hladké mouce.Jednu ruku si poprašte moukou,pak položte kuličku směsi,lehce zmáčkněte na placičku,pak posypte trochou mouky a vytvarujte karbanátky.Obalené karbanátky v hladké mouce smažte na olivovém oleji do zlatova po obou stranách.

    3
    Done

    Kapustové karbanátky se dají podávat s bramborovou kaší.Výborné je také kaši vylepšit nasekanou pažitkou,nebo jinou bylinkou,kterou máte rádi.Jako další přílohu můžete zvolit brambory.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Segedín
    previous
    Segedínský guláš
    next
    Zapečené těstoviny se špenátem
    Segedín
    previous
    Segedínský guláš
    next
    Zapečené těstoviny se špenátem

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..