Archiv receptů

postheadericon Kapustové karbanátky s houbama

Vytisknout recept
Kapustové karbanátky s houbama
Výborné zeleninové karbanátky
Doba přípravy 30 min.
Doba vaření 1 hod.
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 min.
Doba vaření 1 hod.
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Kapustu rozebereme na listy,tuhé košťály odstraníme a dáme vařit do osolené vody cca půl hodiny než budou listy měkké.Po té dáme listy vychladit.
    vareni kapusty na karbanatky
  2. Jarní cibulku si nakrájíme a osmahneme na trošce olivového oleje.Pak přidáme sušené houby,osolíme,opepříme a okmínujeme.Houby podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 min.Občas zamícháme a kontrolujeme aby voda nebyla vyvařená a houby se nepřipekly.Podušené houby dáme také vychladit.
    kapustové karbanátky s houbama
  3. Když máme kapustové listy vychladlé,tak je nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme vychladlé podušené houby,housky namočené v mléce(housky namočit do mléka,ale pak vyždímat přebytečné mléko),dvě kávové lžičky podravky,pepř,bylinky,bílek a cca sedm lžic strouhanky.Vše smícháme,pak si vyzkoušejte jestli vám jdou vytvořit karbanátky.Pokud máte hmotu příliš lepivou tak přidejte strouhanku a také je dobré dát směs na chvilku do chladničky.
    kapustové karbanátky s houbama
  4. Ze směsi si jako první udělejte kuličky,všechny stejně velké.Po té začněte tvořit karbanátky a obalovat v hladké mouce.Jednu ruku si poprašte moukou,pak položte kuličku směsi,lehce zmáčkněte na placičku,pak posypte trochou mouky a vytvarujte karbanátky.
    kapustové karbanatky s houbama
  5. Obalené karbanátky v hladké mouce smažte na olivovém oleji do zlatova po obou stranách.
    kapustove karbanatky s houbama
  6. Kapustové karbanátky se dají podávat s bramborovou kaší.Je výborné někdy kaši vylepšit pažitkou,nebo jinou bylinkou,kterou máte rádi.A jako přílohu můžete zvolit i brambory.
    kapustové karbanátky
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.