Archiv receptů

postheadericon Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou

Vytisknout recept
Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
Rychlé a výborné rizoto,které má krémovou konzistenci.Ihned si ho zamilujete :-)
Kuchyň Italian
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 20 min
Porce
porce
Suroviny
Kuchyň Italian
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 20 min
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na rozpuštěné máslo s olivovým olejem.Jen trochu snížíme plamen než obvykle,aby se nám máslo nepřepalovalo.Než se nám cibulka osmaží do zlatova,tak si nakrájíme hlívu na malé kousky.Když máme cibulku zlatou,tak přisypeme suchou rýži.Opražíme cca 2 minuty a přilijeme dvě deci suchého bílého vína.Víno necháme odpařit a přidáme hlívu nakrájenou na kousky a vše zalijeme 600 ml vývaru.Pokud vývar nemáte,tak rozmíchejte kuřecí bujon v 600 ml horké vody.Opepříme a dusíme na mírném ohni.
  2. Po pěti minutách zamícháme a dále dusit pod pokličkou.Po dalších 5 minutách zamícháme a popřípadě dolijeme horkou vodu.Dusíme dalších 5 minut.Délka dušení záleží na použité rýži některé stačí 15 minut,některá potřebuje 20 minut.Rizoto popřípadě dosolíme.
    Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
  3. Rizoto se dá ohřát i druhý den,jen ztrácí tu krásnou krémovou konzistenci.Ale pořád je výborné :-)
  4. Krémové rizoto s Hlívou ústřičnou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.