0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
4 x hovězí plátek
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1,25 litru voda
2 pol.lžíce flora
2 pol.lžíce olivový olej
5 pol.lžíce celozrnná mouka
0,5 hrnku smetana 12% plus lžíce celozrnné mouky
0,5 hrnku smetana 12%
4 kv třtinový cukr
3 pol.lžíce citronová šťáva
1 kv sůl
cca 0,25 g křen čerstvý 6 až 10 pl. nastrouhaného křenu na jemno

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Křenová omáčka s hovězím masem

Když se řekne Křenová omáčka, tak plno z nás si vybaví bílou omáčku nedobré chuti po křenu, kterou nám servírovali ve školní jídelně,nebo v nemocnici. Křenová omáčka patří mezi České klasiky a byla by škoda jí vyřadit z jídelníčku. Tento recept Vám ukáže jak správně má chutnat ta pravá Křenová omáčka našich babiček :-) a že je opravdu výborná a velice chutná.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 17 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na olivový olej s jednou kávovou lžičkou soli.Když máme cibulku zlatavou,tak vhodíme do hrnce plátky hovězího masa a necháme z obou stran opéct - zatáhnout.Po té zalijeme 1,25 litry vody a v tlakovém hrnci vaříme 40 minut.Pokud budete vařit v klasickém hrnci, tak je potřeba dát vody víc. Minimálně 1,5 litru a přidáme i sůl. V klasickém hrnci vaříme cca hodinu a půl na mírném ohni pod pokličkou.Když máme masíčko měkké, tak ho vyndáme do misky a dáme stranou.Vývar přecedíme přes síto.

    2
    Done

    Do kastrolu si dáme 2pl olivového oleje, 2pl Flory a 5pl celozrnné mouky a zasmažíme hustou jíšku.Trvá to cca 3 minuty. Po té jí zalijeme připraveným vývarem z masa. Potřebujeme litr vývaru. Pokud tolik vývaru nemáte,dolijte převařenou vodou. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.Po té si v polovině hrnku nízkotučné smetany rozkvedláme polévkovou lžíci celozrnné mouky a vlijeme do omáčky. Pak vlijeme druhou polovinu hrnku smetany též do omáčky a povaříme 3 minuty.

    3
    Done

    Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme na jemno. Strouháme lehce kolmo jako tužku,kvůli třepení okraje křenu.Omáčku dáme úplně na minimální oheň a ochutíme ji.Přidáme 4kv třtinového cukru, 3pl citronové šťávy, 1kv soli. Křenu dáme 6 až 10 vrchovatých polévkových lžic. Záleží na samotném křenu, a pak také jestli vaříme jemnou omáčku pro děti, nebo pořádnou křenovku pro manžela.Takže doporučuji křen přidávat postupně.Po přidání křenu do omáčky už nevaříme. Křenovou omáčku podáváme s celozrnným knedlíkem, žemlovým knedlíkem, nebo karlovarským.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Kančí guláš na víně
    next
    Bedla jedlá v celozrnném kabátku
    previous
    Kančí guláš na víně
    next
    Bedla jedlá v celozrnném kabátku

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill