Archiv receptů

postheadericon Krkonošská drožďová polévka

Vytisknout recept
Krkonošská drožďová polévka
Rychlá a přesto poctivá a hustá polévka z našich hor.
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 20 min
Porce
porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 20 min
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si připravíme cibulku,abychom jí měli připravenou až na ní přijde řada.Oloupeme si ji a nakrájíme na jemno.
    Krkonošská drožďová polévka
  2. Do suchého hrnce si nasypeme 3 pořádné polévkové lžíce ovesných vloček.Vločky pražíme na sucho,než nám začnou vonět.Trvá to cca 2 minuty.
    Krkonošská drožďová polévka
  3. Když máme vločky opražené,tak k nim přidáme polévkovou lžíci olivového oleje a polévkovou lžíci Ramy.Nyní přidáme i předem nakrájenou cibulku.Cibulku pražíme a když nám začne chytat barvičku,tak k ní rozdrobíme kostku droždí.Pomalu mícháme dokud se droždí nerozpustí.Pak vlijeme cca 1,1 litru vody.Přidáme bujon a pepř.Polévku vaříme 15 minut,aby byly vločky měkké.
    Krkonošská drožďová polévka
  4. Když máme vločky měkké,tak do polívky pustíme dva bílky.Vlijeme je opatrně,aby se nám udělaly větší chuchvalce z bílků.Vaříme ještě 2 minutky.Polévku ochutnáme a popřípadě jí ještě dosolíme .
    Krkonošská drožďová polévka
  5. Krkonošská drožďová polévka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.