0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 pol.lžíce ovesné vločky
1 pol.lžíce rama
1 pol.lžíce olivový olej
1 x cibule
1 x droždí
1,2 litru horká voda
1 x zeleninový bujón
1 kv sůl
špetka pepř
2 x bílek

Krkonošská drožďová polévka

,,Ajiny recepty" I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Rychlá a přesto poctivá a hustá polévka z našich hor.

Features:
  • polévka

Ingredients

Directions

Share
(Visited 391 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jako první si připravíme cibulku,abychom jí měli připravenou až na ní přijde řada.Oloupeme si ji a nakrájíme na jemno.

2
Done

Do suchého hrnce si nasypeme 4 pořádné polévkové lžíce ovesných vloček.Vločky pražíme na sucho,než nám začnou vonět.Trvá to cca 2 minuty.

3
Done

Když máme vločky opražené,tak k nim přidáme polévkovou lžíci olivového oleje a polévkovou lžíci Ramy.Nyní přidáme i předem nakrájenou cibulku.Cibulku pražíme a když nám začne chytat barvičku,tak k ní rozdrobíme kostku droždí.Pomalu mícháme dokud se droždí nerozpustí.Pak vlijeme cca 1,2 litru vody.Přidáme bujon a pepř.Polévku vaříme 15 minut,aby byly vločky měkké.

4
Done

Když máme vločky měkké,tak do polívky pustíme dva bílky.Vlijeme je opatrně,aby se nám udělaly větší chuchvalce z bílků.Vaříme ještě 2 minutky.Polévku ochutnáme a popřípadě jí ještě dosolíme .

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
previous
Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
Slaný koláč -brokolicový s houbami
next
Slaný koláč -brokolicový s houbami
Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
previous
Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába
Slaný koláč -brokolicový s houbami
next
Slaný koláč -brokolicový s houbami

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..