Archiv receptů

postheadericon Kuře na cibuli s bramborem a hráškem

Vytisknout recept
Kuře na cibuli s bramborem a hráškem
Dušené kuře na cibuli s bramborem a hráškem
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
osoby
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
osoby
Pokyny
  1. Pokud máte celé kuře,tak jako první si ho naporcujte.Křidélka a páteř použijte na polévku,my použijeme jen stehna a prsa.Nyní si z porcí masa sundáme kůži a maso omyjeme a osušíme.
    Dušené kuře na cibuli s bramborem a hráškem
  2. V tlakovém hrnci si rozehřejeme trochu olivového oleje,osolíme ho a osmažíme dozlatova cibulku,kterou jsme si nakrájeli na půlměsíčky.Mezi tím si na pánvičce osmahneme kousky masa,aby se nám krásně zatáhlo.
    Dušené kuře na cibuli s bramborem a hráškem
  3. Když máme cibulku zlatavou přidáme opečené maso,lžičku rozmarýnu,pepř,kmín a bujon.Zalijeme vodou jen tak,aby bylo maso ponořené.V tlakovém hrnci vaříme 30 min.A v mikrovlnné troubě 180°C +440W 30 min.
    Dušené kuře na cibuli s bramborem a hráškem
  4. Když máme maso měkké,tak si ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme.Můžeme použít tmavou jíšku,nebo si připravit celozrnnou mouku s vodou.Ochutnáme jestli není potřeba přisolit.Povaříme a vrátíme maso do omáčky.
    Dušené kuře na cibuli s bramborem a hráškem
  5. Jako příloha jsou výborné brambory a samozřejmě hrášek,ten nesmí chybět,ten dodá výbornou chuť pokrmu.
    Dušené kuře na cibuli s bramborem a hráškem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.