Archiv receptů

postheadericon Kuře na paprice

Vytisknout recept
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 40 min.
Porce
osoby
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 40 min.
Porce
osoby
Pokyny
  1. Z kuřecích stehen si sundáme kůži, naporcujeme si je a osolíme.Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme do hrnce smažit na trošce olivového oleje.
    Kuře na paprice
  2. A než se nám cibulka osmaží,tak si na pánvičce opečeme maso po obou stranách,aby se nám zatáhlo.
    Kuře na paprice
  3. Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme sladkou papriku,pálivou papriku a jen krátce osmahneme a zalijeme trochou vody.Pozor na zhořknutí papriky po dlouhém pražení na sucho.Pak si přidáme halali,podravku a koření.Zalijeme vodou cca 1,6 litru a dáme vařit.V tlakovém hrnci 30 minut v mikrovlnné troubě 190°C +250 W 50 minut.
    Kuře na paprice
  4. Když máme maso měkké,tak si ho vyndáme z omáčky a zahustíme jí.Ve větším hrnku si rozkvrdláme špaldovou mouku se studenou vodou a vlijeme do omáčky.Povaříme cca 4 minuty a přidáme polovinu kelímku sladké smetany 12%.Ochutnáme zda je omáčka dostatečně slaná.Maso vložíme zpět do omáčky a necháme přejít varem a je hotovo.
    Kuře na paprice
  5. Omáčku podáváme s žitným či špaldovým knedlíkem,nebo s bezvaječnými těstovinami.
    Kuře na paprice
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.