Archiv receptů

postheadericon Kuřecí prsa na žampiónech s koprem

Vytisknout recept
Kuřecí prsa na žampiónech s koprem
Překvapivá kombinace žampiónů a kopru ve sladkokyselé omáčce
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Porce
porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Kuřecí prsa omyjeme,očistíme a nasolíme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Když je cibulka lehce opečená,tak začneme postupně opékat kuřecí prsa.Mezi tím cibulka zezlátne.
    Kuřecí prsa na žampiónech s koprem
  2. Když máme prsíčka opečená,tak přidáme kávovou lžičku rozmarýnu,kávovou lžičku koprových výhonků,pepř a kuřecí bujón.Vlijeme štávu ze žampiónů, žampióny nakrájíme na plátky a pak přidáme k masu.Přilijeme cca 1,2 litrů vody a dáme vařit.V tlakovém hrnci 30 minut.Pokud budete vařit v normálním hrnci,tak cca 50 minut.
    Kuřecí prsa na žampiónech s koprem
  3. Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme žitnou moukou rozšlehanou ve studené vodě.Povaříme 5 minut.
    Kuřecí prsa na žampiónech s koprem
  4. Pro zjemnění omáčky přidáme 2 polévkové lžíce 12% smetany,necháme přejít varem a omáčku odstavíme.Popřípadě ještě dosolíme.
    Kuřecí prsa na žampiónech s koprem
  5. Kuřecí prsíčka podáváme s rýží,žitným knedlíkem,nebo rýžovými nudlemi.
    Kuřecí prsa na žampiónech s koprem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.