1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí prsa na žampiónech s koprem

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Překvapivá kombinace žampiónů a kopru ve sladkokyselé omáčce

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 363 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Kuřecí prsa omyjeme,očistíme a nasolíme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Když je cibulka lehce opečená,tak začneme postupně opékat kuřecí prsa.Mezi tím cibulka zezlátne.

    2
    Done

    Když máme prsíčka opečená,tak přidáme kávovou lžičku rozmarýnu,kávovou lžičku koprových výhonků,pepř a kuřecí bujón.Vlijeme štávu ze žampiónů, žampióny nakrájíme na plátky a pak přidáme k masu.Přilijeme cca 1,2 litrů vody a dáme vařit.V tlakovém hrnci 30 minut.Pokud budete vařit v normálním hrnci,tak cca 50 minut.

    3
    Done

    Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme žitnou moukou rozšlehanou ve studené vodě.Povaříme 5 minut.

    4
    Done

    Pro zjemnění omáčky přidáme 2 polévkové lžíce 12% smetany,necháme přejít varem a omáčku odstavíme.Popřípadě ještě dosolíme.

    5
    Done

    Kuřecí prsíčka podáváme s rýží,žitným knedlíkem,nebo rýžovými nudlemi.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    previous
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    Těstoviny s dýňovým pyré
    next
    Zapečené těstoviny s máslovou dýní
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    previous
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    Těstoviny s dýňovým pyré
    next
    Zapečené těstoviny s máslovou dýní

    2 Kometářů Hide Comments

    Jelikož dlouholetým koníčkem je vaření které prováděl mé začátky od svých 12 let, po boku mého strýce, profesionálního kuchaře, dnes mi je 61 let, a tento recept Ajiny recept, hodnotím jako luxusní jídlo. Kombinace které jsou sestaveny neporušují gastronomické pravidla. Doplněk je na obrázku uvedena rýže, vzhledem aromatické chuti kopru a žampionů, doporučuji rýži jasmínovou BIO. Celkově celý recept jsem vařil v Bio potravin. Jinak Ajiny recepty.cz se stali třetími mými nejoblíbenějšími po nejuznávanějším kuchaři v zahraničí panu Jiřím Babišovi, uznávaném nestoru české gastronomie, mistrovi kuchaře Jaroslav Sapíkovi.

    Wau,děkuji za pochvalu moc potěšila. Jsem moc ráda že jste se stal příznivcem mého vaření a doufám že to tak bude i nadále

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill