1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí prsa na žampiónech s koprem

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Překvapivá kombinace žampiónů a kopru ve sladkokyselé omáčce

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 428 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Kuřecí prsa omyjeme,očistíme a nasolíme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Když je cibulka lehce opečená,tak začneme postupně opékat kuřecí prsa.Mezi tím cibulka zezlátne.

    2
    Done

    Když máme prsíčka opečená,tak přidáme kávovou lžičku rozmarýnu,kávovou lžičku koprových výhonků,pepř a kuřecí bujón.Vlijeme štávu ze žampiónů, žampióny nakrájíme na plátky a pak přidáme k masu.Přilijeme cca 1,2 litrů vody a dáme vařit.V tlakovém hrnci 30 minut.Pokud budete vařit v normálním hrnci,tak cca 50 minut.

    3
    Done

    Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme žitnou moukou rozšlehanou ve studené vodě.Povaříme 5 minut.

    4
    Done

    Pro zjemnění omáčky přidáme 2 polévkové lžíce 12% smetany,necháme přejít varem a omáčku odstavíme.Popřípadě ještě dosolíme.

    5
    Done

    Kuřecí prsíčka podáváme s rýží,žitným knedlíkem,nebo rýžovými nudlemi.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    previous
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    Těstoviny s dýňovým pyré
    next
    Zapečené těstoviny s máslovou dýní
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    previous
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    Těstoviny s dýňovým pyré
    next
    Zapečené těstoviny s máslovou dýní

    2 Kometářů Hide Comments

    Jelikož dlouholetým koníčkem je vaření které prováděl mé začátky od svých 12 let, po boku mého strýce, profesionálního kuchaře, dnes mi je 61 let, a tento recept Ajiny recept, hodnotím jako luxusní jídlo. Kombinace které jsou sestaveny neporušují gastronomické pravidla. Doplněk je na obrázku uvedena rýže, vzhledem aromatické chuti kopru a žampionů, doporučuji rýži jasmínovou BIO. Celkově celý recept jsem vařil v Bio potravin. Jinak Ajiny recepty.cz se stali třetími mými nejoblíbenějšími po nejuznávanějším kuchaři v zahraničí panu Jiřím Babišovi, uznávaném nestoru české gastronomie, mistrovi kuchaře Jaroslav Sapíkovi.

    Wau,děkuji za pochvalu moc potěšila. Jsem moc ráda že jste se stal příznivcem mého vaření a doufám že to tak bude i nadále

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill