1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kuřecí prsa na žampiónech s koprem

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Překvapivá kombinace žampiónů a kopru ve sladkokyselé omáčce

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 585 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Kuřecí prsa omyjeme,očistíme a nasolíme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Když je cibulka lehce opečená,tak začneme postupně opékat kuřecí prsa.Mezi tím cibulka zezlátne.

    2
    Done

    Když máme prsíčka opečená,tak přidáme kávovou lžičku rozmarýnu,kávovou lžičku koprových výhonků,pepř a kuřecí bujón.Vlijeme štávu ze žampiónů, žampióny nakrájíme na plátky a pak přidáme k masu.Přilijeme cca 1,2 litrů vody a dáme vařit.V tlakovém hrnci 30 minut.Pokud budete vařit v normálním hrnci,tak cca 50 minut.

    3
    Done

    Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme žitnou moukou rozšlehanou ve studené vodě.Povaříme 5 minut.

    4
    Done

    Pro zjemnění omáčky přidáme 2 polévkové lžíce 12% smetany,necháme přejít varem a omáčku odstavíme.Popřípadě ještě dosolíme.

    5
    Done

    Kuřecí prsíčka podáváme s rýží,žitným knedlíkem,nebo rýžovými nudlemi.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    previous
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    Těstoviny s dýňovým pyré
    next
    Zapečené těstoviny s máslovou dýní
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    previous
    Holandské řízky z hlívy ústřičné
    Těstoviny s dýňovým pyré
    next
    Zapečené těstoviny s máslovou dýní