0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
4 x kuřecí stehenní řízek můžete použít i prsní řízek
1 pol.lžíce kremžská hořčice
4 x plátek šunka větší plátky
1/4 žlutá paprika
1/4 červená paprika
1/4 zelená paprika
1 x zauzený korbáčik nebo zauzená mozzarela
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 x cibule
1 kv kmín drcený
1 1/2 kv rozmarýn drcený
1/2 kostky zeleninový bujón
0,75 litru voda
3 pol.lžíce hraška lze použít i mouka s vodou
3/4 hrnku voda

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí závitek s paprikovou trikolorou

,,Ajiny recepty" I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jednoduché a výborné kuřecí závitky z kuřecích stehenních řízečků.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 88 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si omyjeme a osušíme stehenní řízky.Očistíme je a pak rozklepeme do velkých plátů.Pro lepší rozklepání použijeme dva mikroténové sáčky,jeden dáme pod plátek a druhý na plátek a rozklepeme maso.Takto připravené plátky si rozložíme,posolíme a potřeme kremžskou hořčicí.Pak na každý plátek položíme velký plátek šunky a na ní nudličky nakrájených barevných paprik. Přidáme nízkotučný zauzený sýr.Je důležité,aby byl zauzený,protože ta chuť je jiná než s klasickým sýrem.Pak plátky opatrně svineme a provázkem omotáme,aby nám závitky krásně držely pohromadě.

    2
    Done

    Jednu velkou nebo dvě malé cibule nakrájíme na půlměsíčky a dáme smažit na olivový olej,do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Když začne cibulka chytat barvu,tak opatrně vložíme závitky a opečeme je ze všech stran,aby se nám krásně zatáhly.Otáčíme opatrně.aby se nám závitky nerozvázaly.Přidáme drcený kmín,rozmarýn a zalijeme cca 0,75 litrem vody.Dusíme v tlakovém hrnci 30 minut.V klasickém 60 minut.

    3
    Done

    Když máme závitky měkké,tak je vyndáme z omáčky a tu zahustíme. Do hrníčku si nalijeme studenou vodu a přidáme 3 polévkové lžíce hrašky.Rozkvrdláme hrudky a vlijeme do vroucí omáčky.Je důležité hrašku povařit 5 minut,aby se ztratila chuť hrašky.
    Závitky před podáváním zbavíme provázků a napříč závitku rozkrojíme.Podáváme s bramborem,nebo s rýží.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Mléková polévka
    previous
    Mléková polévka
    Bramborové knedlíky
    next
    Bramborové knedlíky
    Mléková polévka
    previous
    Mléková polévka
    Bramborové knedlíky
    next
    Bramborové knedlíky

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.