0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
4 x kuřecí stehenní řízek můžete použít i prsní řízek
1 pol.lžíce kremžská hořčice
4 x plátek šunka větší plátky
1/4 žlutá paprika
1/4 červená paprika
1/4 zelená paprika
1 x zauzený korbáčik nebo zauzená mozzarela
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 x cibule
1 kv kmín drcený
1 1/2 kv rozmarýn drcený
1/2 kostky zeleninový bujón
0,75 litru voda
3 pol.lžíce hraška lze použít i mouka s vodou
3/4 hrnku voda

Kuřecí závitek s paprikovou trikolorou

,,Ajiny recepty" I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jednoduché a výborné kuřecí závitky z kuřecích stehenních řízečků.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 123 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si omyjeme a osušíme stehenní řízky.Očistíme je a pak rozklepeme do velkých plátů.Pro lepší rozklepání použijeme dva mikroténové sáčky,jeden dáme pod plátek a druhý na plátek a rozklepeme maso.Takto připravené plátky si rozložíme,posolíme a potřeme kremžskou hořčicí.Pak na každý plátek položíme velký plátek šunky a na ní nudličky nakrájených barevných paprik. Přidáme nízkotučný zauzený sýr.Je důležité,aby byl zauzený,protože ta chuť je jiná než s klasickým sýrem.Pak plátky opatrně svineme a provázkem omotáme,aby nám závitky krásně držely pohromadě.

    2
    Done

    Jednu velkou nebo dvě malé cibule nakrájíme na půlměsíčky a dáme smažit na olivový olej,do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Když začne cibulka chytat barvu,tak opatrně vložíme závitky a opečeme je ze všech stran,aby se nám krásně zatáhly.Otáčíme opatrně.aby se nám závitky nerozvázaly.Přidáme drcený kmín,rozmarýn a zalijeme cca 0,75 litrem vody.Dusíme v tlakovém hrnci 30 minut.V klasickém 60 minut.

    3
    Done

    Když máme závitky měkké,tak je vyndáme z omáčky a tu zahustíme. Do hrníčku si nalijeme studenou vodu a přidáme 3 polévkové lžíce hrašky.Rozkvrdláme hrudky a vlijeme do vroucí omáčky.Je důležité hrašku povařit 5 minut,aby se ztratila chuť hrašky.
    Závitky před podáváním zbavíme provázků a napříč závitku rozkrojíme.Podáváme s bramborem,nebo s rýží.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Mléková polévka
    previous
    Mléková polévka
    Bramborové knedlíky
    next
    Bramborové knedlíky
    Mléková polévka
    previous
    Mléková polévka
    Bramborové knedlíky
    next
    Bramborové knedlíky