0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
10 x paprika na lečo
10 x rajče
3 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1/2 hrnku kečup jemný
3/4 kv kmín drcený
1/4 kv paprika zauzená Vitana
1/2 kv sůl

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lečo zavařené do sklenic

V sezóně kdy máme zásoby ze zahrádky,nebo v krámě jsou papriky a rajčata za super cenu, je fajn si udělat zásoby na zimu.Zavařené lečo je výborné v tom, že ho lze podávat jako hlavní chod,nebo ho lze použít jako základ na další vaření :-) .

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 16 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si připravíme rajčátka,protože je musíme spařit,aby šli dobře oloupat. Slupku u špičky rajčete nařízneme do kříže u každého,vložíme do misky a zalijeme vařící vodou,přiklopíme víčkem a na chvilku odložíme stranou.Mezi tím si připravíme papriky.Vyřízneme jádřince, papriky rozřízneme na půl a nakrájíme na proužky.Dále si nakrájíme cibule,ale tentokrát na půl měsíčky.Ty vhodíme do hrnce s trochou olivového oleje a lžičkou soli, dáme smažit.Než nám cibulka zezlátne,tak se vrátíme k rajčatům, slijeme horkou vodu a zalijeme studenou,tu po té také slijeme.Nyní půjdou rajčátka snadno oloupat.Oloupeme slupku,rozkrojíme,vykrojíme bubáka a nakrájíme na osminky.Mezi tím nám zezlátla cibulka,tak přidáme papriky ty dusíme bez podlití bez pokličky na vyšším stupni za občasného míchání 10 minut.Pak přidáme připravená nakrájená rajčátka a dusíme 5 minut.Po té přidáme 3/4 kv drceného kmínu, 1/2 kv soli, 1/4 kv zauzené papriky, 1/2 hrnku kečupu, dusíme ještě 10 minut na vyšším stupni ( 7 ) bez pokličky.

    2
    Done

    Hotové lečo plníme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.Sklenice vložíme do většího hrnce,na dno položíme utěrku a přilijeme vodu cca 2,5 cm teplé vody,přiklopíme poklicí a od bodu varu vaříme na mírném stupni 30 minut.Po té sklenice vyndáme,otočíme víčkem dolů a takto necháme vychladnout.Po té skladujeme v chladu.Z této dávky je cca 6 menších sklenic,nebo 3 velké.Na porce - jedna malá sklenice = jedna porce na člověka. Lečo se dá podávat po zahuštění bílkem s chlebem,nebo s vařeným bramborem.Nebo se dá zavařené lečo použít jako základ třeba na omáčku ,nebo při pečení pod maso.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Zeleninové lečo s vůní zauzené papriky
    next
    Kulaté knedlíky
    previous
    Zeleninové lečo s vůní zauzené papriky
    next
    Kulaté knedlíky

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill