Archiv receptů

postheadericon Mazanec s celozrnnou moukou

Vytisknout recept
Mazanec s celozrnnou moukou
Mazanec s celozrnnou moukou a přesto jemný a nadýchaný
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 1,30h kynutí
Porce
mazanec
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 1,30h kynutí
Porce
mazanec
Pokyny
  1. Jako první si připravíme kvásek.Do mističky dáme tři polévkové lžíce vlažného mléka,dvě kávové lžičky třtinového cukru a 3/4 kostky droždí.Dobře rozmícháme a dáme na teplé místo vzejít kvásek.Než nám vzejde kvásek tak si smícháme všechny sypké suroviny a dáme si rozpustit ramu.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  2. Ve směsi uděláme důlek a přidáme jedno celé vejce,jeden bílek,rozpuštěnou ramu,vlahé mléko a nakonec i vzešlí kvásek.Vypracujeme vláčné těsto.Těsto je řidší než obvykle,ale to je v pořádku.Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.Trvá to cca 45min. až 1 hodinu.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  3. Když máme těsto nakynuté,tak si dobře poprášíme vál moukou a vysypeme těsto z mísy.Pomocí další hladké mouky těsto zpracujeme a přidáme rozinky.Těsto rozdělíme na dva kusy a vytvarujeme dva bochánky.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  4. Nebo vytvoříme jeden mazanec a z druhé poloviny můžeme vytvořit jídášky.Těsto rozdělíme na malé kousky,každý vyválíme na tenký dlouhý váleček a smotáme.Dáme na plech vyložený pečícím papírem.Přikryjeme utěrkou a necháme na lince cca 30 - 45 minut kynout.Pak pomažeme bílkem a posypeme oříškama.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut.
    Mazanec s celozrnnou moukou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.