0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
6 pol.lžíce vlažné mléko kvásek
1 kav.lžička třtinový cukr kvásek
1/2 kostky - 21g droždí kvásek
1,5 hrnku špaldová mouka
1,5 hrnku polohrubá mouka
1 špetka sůl
1 pol.lžíce třtinový cukr
2 x bílek nebo 1 celé vejce
3/4 hrnku vlažné mléko
2x balení tvaroh tvrdý polotučný Olešnický tvaroh tvrdý
10 pol.lžic rama rozpuštěná
moučkový cukr třtinový

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Meruňkové knedlíky špaldové

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Pro milovníky sladkých jídel.Meruňkové knedlíky nesmí chybět na žádném jídelníčku.Tyto jsou tak výborné,nadýchané,že i manžel který na sladká jídla není si přidal :-D

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 38 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done
    2
    Done

    Jako první si připravíme kvásek.V misce si rozmícháme šest polévkových lžic vlažného mléka a jednu kávovou lžičku třtinového cukru.Když máme cukr rozpuštěný,tak rozpustíme v mléce půl kostky droždí.Misku dáme na teplé místo,nejlépe na sluníčko,aby nám kvásek vzešel.Pokud slunce nesvítí,tak na topení,nebo do lehce nahřáté trouby.Kvásek kyne cca 5 minut.

    3
    Done

    Do mísy si přes síto přesejeme mouky.U špaldové mouky vám v sítu zbudou kousky špaldy,ty vhoďte do mísy k moukám.Přidáme špetku soli a lžíci třtinového cukru.Suchou směs dobře promícháme.

    4
    Done

    Do suché směsi dáme dva bílky ( pokud nedržíte cholesterolovou dietu tak jedno celé vejce :-) ) a půl hrnku vlažného mléka.Začneme promíchávat a když máme vykynutý kvásek tak ho přidáme do mísy.Začneme zapracovávat a dolijeme zbytek mléka.Těsto nadzvedáváme vařečkou od stěn a dna mísy se kterou točíme dokola.Pokud se těsto hodně lepí,můžeme lehce posypat polohrubou moukou a pokračovat v hnětení těsta.Ruční vypracování trvá cca 5 minut,než se těsto přestane lepit na stěny.Pak mísu překryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout.Doba kynutí záleží na teplotě okolí,pohybuje se okolo hodiny a půl.

    5
    Done

    Po vykynutí těsta lžící ukrajujeme kusy těsta.Každou hromádku trochu zpracujeme,vytvoříme bochánek,ten rozplácneme a doprostřed vložíme předem omytou a suchou meruňku.Těsto omotáme okolo meruňky jako když chcete udělat uzlíček,zbylé těsto vytáhněte a odtrhněte.Pak knedlík umačkejte a uhlaďte do krásné kuličky.Tímto způsobem bude okolo meruňky jen tolik těsta,kolik je nezbytné a také bude jeden knedlík jako druhý.Samozřejmě odtržené kousky též zpracujeme do bochánků a použijeme.Z těsta je cca 12 knedlíků.Meruňkové knedlíky vaříme na páře.Do spodního hrnce dáme trochu vody,zakryjeme čistou utěrkou,kterou upevníme dokola pevnou gumou ( guma do kalhot) .Aby se knedlíky svojí váhou nekutálely do středu,používám špejle jako zábranu.Překryjeme hrncem stejného obvodu.Když se nám voda v hrnci vaří,tak vložíme knedlíky a vaříme 15 minut.

    6
    Done

    Meruňkové knedlíky podáváme posypané tvrdým tvarohem,třtinovým moučkovým cukrem ( lze koupit,pokud neseženete tak můžete normální třtinový cukr umlít na kávovém mlýnku )To celé polijeme rozpuštěnou ramou a pak už jen dobrou chuť :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    kapustové holanďáky
    previous
    Kapustové holandské řízky
    next
    Carpaccio z červené řepy
    kapustové holanďáky
    previous
    Kapustové holandské řízky
    next
    Carpaccio z červené řepy

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill