0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
6 pol.lžíce vlažné mléko kvásek
1 kav.lžička třtinový cukr kvásek
1/2 kostky - 21g droždí kvásek
1,5 hrnku špaldová mouka
1,5 hrnku polohrubá mouka
1 špetka sůl
1 pol.lžíce třtinový cukr
2 x bílek nebo 1 celé vejce
3/4 hrnku vlažné mléko
2x balení tvaroh tvrdý polotučný Olešnický tvaroh tvrdý
10 pol.lžic rama rozpuštěná
moučkový cukr třtinový

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Meruňkové knedlíky špaldové

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Pro milovníky sladkých jídel.Meruňkové knedlíky nesmí chybět na žádném jídelníčku.Tyto jsou tak výborné,nadýchané,že i manžel který na sladká jídla není si přidal :-D

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 73 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done
    2
    Done

    Jako první si připravíme kvásek.V misce si rozmícháme šest polévkových lžic vlažného mléka a jednu kávovou lžičku třtinového cukru.Když máme cukr rozpuštěný,tak rozpustíme v mléce půl kostky droždí.Misku dáme na teplé místo,nejlépe na sluníčko,aby nám kvásek vzešel.Pokud slunce nesvítí,tak na topení,nebo do lehce nahřáté trouby.Kvásek kyne cca 5 minut.

    3
    Done

    Do mísy si přes síto přesejeme mouky.U špaldové mouky vám v sítu zbudou kousky špaldy,ty vhoďte do mísy k moukám.Přidáme špetku soli a lžíci třtinového cukru.Suchou směs dobře promícháme.

    4
    Done

    Do suché směsi dáme dva bílky ( pokud nedržíte cholesterolovou dietu tak jedno celé vejce :-) ) a půl hrnku vlažného mléka.Začneme promíchávat a když máme vykynutý kvásek tak ho přidáme do mísy.Začneme zapracovávat a dolijeme zbytek mléka.Těsto nadzvedáváme vařečkou od stěn a dna mísy se kterou točíme dokola.Pokud se těsto hodně lepí,můžeme lehce posypat polohrubou moukou a pokračovat v hnětení těsta.Ruční vypracování trvá cca 5 minut,než se těsto přestane lepit na stěny.Pak mísu překryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout.Doba kynutí záleží na teplotě okolí,pohybuje se okolo hodiny a půl.

    5
    Done

    Po vykynutí těsta lžící ukrajujeme kusy těsta.Každou hromádku trochu zpracujeme,vytvoříme bochánek,ten rozplácneme a doprostřed vložíme předem omytou a suchou meruňku.Těsto omotáme okolo meruňky jako když chcete udělat uzlíček,zbylé těsto vytáhněte a odtrhněte.Pak knedlík umačkejte a uhlaďte do krásné kuličky.Tímto způsobem bude okolo meruňky jen tolik těsta,kolik je nezbytné a také bude jeden knedlík jako druhý.Samozřejmě odtržené kousky též zpracujeme do bochánků a použijeme.Z těsta je cca 12 knedlíků.Meruňkové knedlíky vaříme na páře.Do spodního hrnce dáme trochu vody,zakryjeme čistou utěrkou,kterou upevníme dokola pevnou gumou ( guma do kalhot) .Aby se knedlíky svojí váhou nekutálely do středu,používám špejle jako zábranu.Překryjeme hrncem stejného obvodu.Když se nám voda v hrnci vaří,tak vložíme knedlíky a vaříme 15 minut.

    6
    Done

    Meruňkové knedlíky podáváme posypané tvrdým tvarohem,třtinovým moučkovým cukrem ( lze koupit,pokud neseženete tak můžete normální třtinový cukr umlít na kávovém mlýnku )To celé polijeme rozpuštěnou ramou a pak už jen dobrou chuť :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    kapustové holanďáky
    previous
    Kapustové holandské řízky
    next
    Carpaccio z červené řepy
    kapustové holanďáky
    previous
    Kapustové holandské řízky
    next
    Carpaccio z červené řepy

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill