Archiv receptů

postheadericon Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem

Vytisknout recept
Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
Doba přípravy 40 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
velký plech
Suroviny
Doba přípravy 40 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
velký plech
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si vyšleháme jedno celé vejce a tři bílky se třtinovým cukrem.Šleháme do pěny.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
  2. Po té si očistíme jablka,mrkve a nastrouháme.Po té k vyšlehaným bílkům přidáme obě mouky,olej,kypřící prášek,vanilkový cukr,skořici,špetku sole.Začneme těsto pomalu mixovat a přidáváme nastrouhanou mrkev a jablka.Pokud máte těsto příliš husté,tak přidejte trochu mléka.Ale pozor-těsto bude hustší než normální bábovkové.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C cca 40 minut,nebo do mikrovlnné trouby na 180°C +100 W 20 minut a pak 180°C 30 minut.Délku pečení musíte uzpůsobit vlastní troubě.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
  4. Když se nám buchta peče,tak si připravíme puding do krému.Do půl litru vlažného polotučného mléka rozmícháme dva vanilkové pudinky,dvě polévkové lžíce cukru a vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí.Pak si dáme puding vychladit.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
  5. V míse si rozmixujeme odtučněné tvarohy s cukrem,citronovým aromatem,trochou citronové kůry a citronové šťávy.Pak budeme po malých dávkách přidávat studený puding a zamixovávat do tvarohu.Opravdu to dělejte postupně,aby se vám v krému nenadělaly žmolky a byl krásně jemný.Pak ochutnejte a můžete přidat ještě cukr,nebo citronovou kůru.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
  6. Citronovou ozdobu si připravíme tak,že jeden nebo dva citrony oloupeme tak,aby nám vznikl dlouhý pásek.Ten vložíme do vroucí vody do které jsme dali jednu lžičku cukru a deset minut povaříme.Pak vyndáme z vody a dáme vychladit.
  7. Když máme buchtu upečenou a vychladlou,tak ji pomažeme připraveným citronovým krémem a ozdobíme citronovou parádou.Pak ještě posypeme celý povrch citronovou kůrou a dáme vychladit.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
  8. Po dvou hodinách už se dá buchta nakrájet,ale je lepší ji nechat do druhého dne.
    Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.